BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN (2)

(...dünden devam)

Bu millet İslâm dinine çok hizmet etmiş, asırlarca İslam'ın bayraktarlığını yapmıştır. Ama son çağda, özellikle de kırk yıldan beri bu memleketi kaosa sürüklemek isteyenler durmadan çalışmaktadırlar. Türeyen terör örgütleri Türkiye'nin önüne takoz koyup ülkenin kalkınmasını durdurmak, milleti birbirine düşman etmek istemektedirler. Müslüman kendi canı için istediğini kardeşi için de isteyen, kendisi için hoş görmediğini kardeşi için de hoş görmeyen olgun insandır. Ama hani o olgunluk, hani o saygı ve sevgi? Şu trafik terörüne bakın, her gün birkaç insanımızın canını almakta. Kendimizi üstün görürüz, başkalarına gâvur diyerek hakaret ederiz. Ama direksiyon başına geçenler âdeta çıldırıyor. Hak kendisinin, yol kendisinin zannediyor.

Gün geçmiyor ki eski kocanın, boşadığı karısını sokak ortasında öldürdüğünü televizyonlardan duymayalım. Yetmiş seksen yaşında bir emeklinin bankamatikten çektiği parasını kapıp kaçıranlar maalesef bizde, İslam toplumlarında. Ondan sonra da biz en üstünüz, biz Allah katında makbul kişileriz. Cennete de bizden başkası gitmeyecek. Sanki Allah cenneti benciller, yalancılar, saygısızlar, hırsızlar için yaratmış.

Bir yandan Avrupalıyı hakir görürüz, bir yandan da onlara imreniriz. Bizim onlara örnek olmamız gerekirken maalesef onlar bize örnek olmaktadır. Orada trafik böyle keşmekeş içinde değildir. Herkesin başkasının hakkına saygısı vardır. Ara sokaklardan ana caddeye çıkacaklara yol verirler. O zavallıyı öyle bekletip dur­mazlar.

Dün Milli Eğitim Bakanı, otuz bin öğretmenin açığa alındığını söylüyordu. Bunlar falan örgüte üye imişler. İyi ama bu örgüt mensupları nasıl böyle devletin içinde yuvalanabildiler? Bu, bugünün işi değil, kırk yıllık çalışmanın sonucu. Acaba ülkede iktidarı ele geçirmek için böylesine sinsice çalışanlara fırsat vermiş olanların sorumluluğu yok mu? Bu öğretmenleri açığa aldınız ama onların çoluk çocuğu var, onlar nasıl geçinecek? Başka gelirleri yok. Babanın yaptığı hatadan çocuklar cezalandırılmamalı.

Bu bayram günü biraz dertlerimize neşter vurmak istedim. Geçmişe bir sünger çekelim ve yeni baştan İslâm'ın emrettiği dayanışma içine girelim. Sevelim, sevilelim. Bencilliği bırakıp bizci olalım. Allah'ın Elçisi: "Birbirinize öfkelenmeyin, hasedetmeyin, sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları kardeş olun! Müslümanın, Müslüman kardeşiyle üç günden fazla küs tutması helal değildir. Barışmada ilk adımı atan cennete daha önce girer!" buyurmuştur.

Bayram fırsattır. Haydi küsler barışmalı, küçükler büyüklerin ellerini öpmeli, büyükler de küçükleri sevgi ile kucaklamalı, ülkemizde bir kardeşlik ve dayanışma seferberliği başlatmalıyız. Her şey gönlünüzce olsun, içiniz huzur ve mutlulukla dolsun.          

***