Teheccüd ve sabah namazı *** Tarikat ve Kur’ân’ın Türkçesini okuma

Teheccüd ve sabah namazı

Hocam; Teheccüd namazının bazı kitaplarda sadece Peygamber efendimize farz olduÄŸunu okumuÅŸtum. Sizden ise hepimize farz olduÄŸunu öğrendim. Acaba gece imsak vaktinden biraz önce kalkıp teheccüd namazını kılıp imsak vakti geldiÄŸinde de ezan vaktini beklemeden sabah namazlarını kılabilir miyiz? Saygılarımla.

Cevap: Ä°msakten biraz Ã¶nce teheccüd namazını kılarsınız. Biraz bekleyip imsakin ardından ezanı beklemeden sabah namazını kılıp yatabilirsiniz. Ama güneÅŸ doÄŸuncaya kadar bekleyip sonra uyumak daha makbuldür.


Tarikat ve Kur’ân’ın Türkçesini okuma

Sayın hocam..

1- Çeşitli adlar altında örgütlenen tarikatlar ne derece güvenilirdir? Dinimizde Kur’ân'a farklı bakış açıları getirip mezhepleştirmek şirk olduğu gibi, insanın Allah’la arasına aracı koymasına ne gerek vardır? Bu açıkça cemaat liderini kutsamak değil midir? Şirke girmez mi? Ben bu ve bu gibi tarikatların hem dini açıdan hem siyasi açıdan insanı sömürdüğüne inanıyorum. Bir de bu açıdan sizin görüşünüze başvurmak istedim..

2- Kur’ân'ın ve surelerin Türkçe anlamını bilmeden Arapçasını ezberlemenin mantığı nedir? Türkçesini anlamadığım bir dili ezberlemenin bana ne faydası olacaktır? Ezan ya da Kur’ân'ın Türkçe okunmasında bence neden sakınca olsun? Siz ne düşünüyorsunuz? Saygılar

Cevap: Sizin kendinize göre bir düşünceniz ve yargınız varsa artık bana sormanıza gerek yok. Ama isterseniz "İslâm Tasavvufu" adlı eserimi okuyabilirsiniz. Tasavvuf hakkında bir fikir edinmeniz mümkün olur. Öyle birden reddetmekle bir şeyi değiştiremezsiniz. Selamlar.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ