HAŞEMA İLE DENİZE GİRMEK *** HARAM YİYEN, YALAN SÖYLEYENİN DUASI KABUL EDİLİR Mİ?
Perşembe, 01 Haziran 2017 00:00

HAŞEMA İLE DENİZE GİRMEK

Hocam iyi geceler size bir sorum olacak ... kadınların haşema ile erkeklerle karışık havuza girmesinde bir sakınca var mı? Şu sıralar bu konu çok soruna neden oluyor bu konuda kaynaklı bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Cevap: Kaynaklı bilgi vermem gerekmez. Kadın, örtünmesi gereken yerleri yani yüz, el ve ayakları hariç bütün bedeni örtülü olduktan sonra erkekler arasına çıkabilir. Çarşıya gider, dairede görevini yapar. Ama denizde kimi erkeklerin son derece açık olduğu kimi plajlarda kadınların haşema ile de olsa denize girmesini doğru bulmuyorum. En nezih olan, kadınların, kendilerine özgü plajlarda denize girmesidir. Ama özel kadın plajı yoksa kadın da haşema ile denize girebilir. Bu dinen haram değildir. Kimse kendi düşüncesiyle haram hükmü koyamaz.

 


 

HARAM YİYEN, YALAN SÖYLEYENİN DUASI KABUL EDİLİR Mİ?

Hoca çok degerli alimdir....kısa bir şey soracağım: bir kimsenin ---yediği her şey haram -söyledikleri her söz yalan olursa- bunun orucu makbul olur mu.... ve ikincisi   ----bir kimse hem alim hem de zalim olabilir mi- tarihte böyle olanlar var mı?

Cevap: Vallahi kardeşim ibadetleri kabul edecek olan Allah'tır. Kimin ibadetinin kabul edileceğini sadece Allah bilir. Hiç kimsenin akıbeti hakkında kesin karar verilemez. Gerçi haram yiyenin, yalan söyleyenin ibadetinin kabul edilmeyeceğine dair bazı hadisler vardır ama bu konuda karar sadece Allah'a aittir. Bazen Allah, en asi kulunun da duasını kabul eder. Her duası kabul edilen kişinin de mutlaka Allah katında değerli olduğu söylenemez. Yüce Allah her kuluna aort damarından yakındır. Kulunun içtenlikle yaptığı duâları dilerse kabul eder.