Güçlü Imana nasıl dönebilirim? *** Dönecek misiniz?

Güçlü Imana nasıl dönebilirim?

Selamünaleyküm hocam, ben 22 yaşında bir gencim. Bugüne kadar orucumu tuttum namazımı tam olmasa da kılmaya çalıştım; ara sıra imanım hakkımda şüpheye düşüyorum. Acaba gerçekten iman hakikatlerine inanıyor muyum diye bazı zamanlarda hele ki bazı felsefe akımlar hakkındaki düşünceleri duyduktan sonra üzüldüğüm düşünceler geliyor aklıma. Sizce ne yapmalıyım?

Cevap: Böyle durumlarda tarihte yaşamış olan senden büyük insanları düşün. Sen İmam-ı Gazali kadar veya İbn Sina, İbn Rüşd, Farabi, Mevlana, Henri Bergson kadar olabilir misin? Bu insanların hepsi iman ile huzur bulmuşlardır. Sen eğer onlardan akıllı isen bir diyeceğim yok. Ama onlar kadar değilsen onlar kadar oluncaya dek imana sarıl. Çünkü onlar imana sarılmakla yücelmişlerdir. İnançsızlık size hiçbir şey kazandırmaz, huzursuzluktan başka. Bir de imanlı insanla imansız arasındaki davranış farkını gözetle. Birçok toplum sorunlarının, hırsızlığın, egoizmin, acımasızlığın, katilliğin imansızlıktan kaynaklandığını düşün. İmana sarıl. Biraz da tasavvuf kitaplarını oku, Mesnevi'yi oku. İmanın güçlenir, imana sarılırsın. Ve İslam’a göre yaşa huzur bulursun.

Dönecek misiniz?

Sayın hocam sizin yazılarınızı takip edemiyoruz, nereden takip edip okuyacağız. Vatan gazetesini aradık ayrıldı buradan kendi rızasıyla dediler, çok okuyucuları arıyor, inşallah fikir değiştirir geri döner diyorlar, hocam bizi yazılarınızdan mahrum etmeyin, bizi gözü yaşlı bırakmayın, dönecek misiniz? Tuğrul SOYDAN

Cevap: Vatan gazetesinden size "kendi rızasıyla ayrıldı" diye cevap verenler doğruyu söylemiyorlar. Ben gazeteden kendi rızamla ayrılmadım. Bana sorumlulardan biri telefon etti. Bazı yazarların ayrılması gerekir, bunlar arasında siz de varsınız, dedi. Ben de "Pekala " dedim. Yalvaracak değildim ya. Ayrıca artık bundan sonra yazı yazmamam için bir de sözde teşekkür mektubu gönderdiler. Durum budur. Ben kimsenin eteğini öpecek bir insan değilim. İlginizden dolayı size teşekkür eder, sağlıklar dilerim. Ama yazılarımı bizim sitemize girip okuyabilirsiniz.

www.suleymanates.com

Selam ve sevgilerimle.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ