RÜYADA KÖPEĞİN FATİHA SURESİNİ OKUMASI (1)
Perşembe, 30 Mart 2017 00:00

RÜYADA KÖPEĞİN FATİHA SURESİNİ OKUMASI (1)

Selamünaleyküm hocam 

Ben Almanya’da yaşıyorum rüyamı size kısaca özetliyorum: 

Rüyamda dayı oğluyla oturuyoruz ve ona dedim ki şu gördüğün köpek bile Fatiha suresini okuyor. Birden şaşırdı ve dinlemek istedi.. Ben de başladım okumaya o an köpek yere uzandı, ben okudukça o da peşimden aynısını okumaya başladı ama ağzı açılıp kapanmıyordu..Onun da içinden geliyordu sesi ve çok da güzel okudu..Dayı oğlu bayağı şaşırmıştı..

Hocam ne anlama geliyor? Benim bu rüyamı anlatırsanız çok sevinirim ayrıca rüyada gördüğüm köpek çok sevdiğim bir arkadaşımın köpeği. Yani rüya dışında da görüyorum ara sıra. Sağlıcakla kalın hocam. ..

Cevap: Ben rüya yorumcusu değilim ama anladığım kadarıyla dayı oğlunuzun belki inancı zayıftı. Siz ona bütün yaratıkların Kur'an'a saygılı olduğunu, Fatiha Suresinin can taşıyan varlıkların dahi ruhlarında mevcut olduğunu anlatmak istemişsiniz. Fatiha'yı okumaya başlayınca dilsiz olan ve hakir görülen köpek de sizin okumanıza katılmış, onun içinden Kur'ân'a saygısı size Fatiha'yı okuması şeklinde yansımış. Eşyanın hepsinde Allah sevgisi vardır. Köpekte de, kuşlarda da, hasılı her şeyde Allah düşüncesi vardır. Nitekim Davud Aleyhisselâm da kuşların kendisiyle beraber tesbih ettiklerine tanık olmuştur. "Onların dediklerine sabret de güçlü kulumuz Dâvûd’u an! Çünkü o (bize) çok başvururdu. Biz dağları onunla beraber (tesbih etmeleri için) boyun eğdirmiştik; akşam sabah onunla tesbih ederler (onun yaptığı tesbihle çınlarlar)dı. Toplanıp gelen kuşları da (ona râm etmiştik). Hepsi onun nağmesine katılır (beraber tesbih ederler)di." (Sad: 17-19)

İsrâ Suresinde: "Yedi gök, arz ve bunların içinde bulunanlar, O’nu tesbih ederler. O’nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur ama siz onların tesbihlerini anlamazsınız. O halîmdir, çok bağışlayandır." (İsra: 44)

43’ncü âyette yedi göğün, yerin ve bunlarda bulunan tüm varlıkların Allah'ın şânının yüceliğini söylediği, O'nun övgüsünü söylemeyen, O'nu tesbîh etmeyen hiçbir şeyin bulunmadığı, fakat insanların, onların tesbîhlerini anlayamadıkları bildiriliyor.

Allah'ı tesbîh, O'nun şânının, kudretinin yüceliğini, eksikliklerden uzak olduğunu söylemek veya hal diliyle bunu anlatmaktır. Kâinâttaki ince düzen, Yaratıcısının gücünü anlatır. Doğada renk renk açan çiçekler, ormanlarda cıvıl cıvıl öten kuşlar, su kaynaklarından buharlaşıp göğe çıktıktan sonra yağmur, kar veya dolu olarak tekrar yeryüzüne dönen sular, gökte dolaşan sayısız yıldızlar, her şey düşünenlere Allah'ın gücünü, hikmetini ve birliğini haykırır.

Gördüğümüz cisimler atomlardan meydana gelmiştir. Her atom, çekirdeğindeki pozitif elektrik yüklü proton ve yüksüz nötronlar ile, çekirdek etrafında büyük sür'atle dönen negatif elektrik yüklü elektronlardan ibarettir. Elektronların çekirdek etrafındaki sayısı atomdan atoma değişir. Çekirdekteki proton sayısının da atomdan atoma farklı olması değişik elementleri ortaya çıkarır.

(devamı yarın..)