Hz. Peygamber’i rüyada gördüm *** Zekât borçtan sonra gelir

Hz. Peygamber’i rüyada gördüm

Sevgili Hocam, 20 gün öncesine kadar Peygamber Efendimizi rüyamda gördüm. Kalabalık konferans salonu gibi bir yerde konuşma yapıyordu. Birçok insan vardı. Ben de içlerindeydim. İslamiyet’in geçmişte de zor günleri olduğunu ve şu anda da zor günler geçirdiğini ve yine geçmişte olduğu gibi bu zor günlerden kurtulup feraha çıkacağını söylüyordu. Onu vücut halinde değil de bir ışık gibi gördüm. Yani belirgin bir yüz ve vücut yoktu. Sesini duydum. De­va­mında kalabalık dağıldıktan sonra bir hanımını (hangisi olduğunu bilmiyorum) gör­düm. Kapalı bir hanımdı. Dolaşırken ona bakıyordum. Onu çok net gördüm. Hocam biliyorum, siz rüya tabircisi değilsiniz ama ben bu rüyadan çıkarmam gere­ken so­nucu anlamadım. Bir günahımdan dolayı tövbe etmem mi gerekiyor; yoksa müjde­leyici bir haber mi? Sizin gibi sevdiğim ve güvendiğim bir hocamla bu rüyamı pay­laşmak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Selamlar... Z

Cevap: Rüyanız gayet güzel. Bu rüya İslâm'ın aydınlık gele­ceğine işaret etmektedir. Ayrıca size İslâm'a, Peygamber'in sünnetine yönelme ve ona göre yaşama mesajı da var bu rüyada. Hele Hz. Peygamber’in hanımını orijinal kıyafetiyle görmeniz, size onlar gibi gibi yaşama mesajı vermektedir kanaatimce. Herkese nasip olmaz böyle bir rüya. Hz. Peygamber'i görüyorsunuz, onun hanımını görüyorsunuz. Ne mutlu size. Öyle ise Peygamber’in sevgi ve teveccühüne layık olmaya çalışınız.


Zekât borçtan sonra gelir

Sayın Hocam, aile şirketimiz var ve benim hissem % 20. Geçen sene mali krizde borçlandık. Şirketin zararı 250.000 TL. Bana düşen zarar 50.000 TL. Faizsiz finans kurumunda 90.000 TL param var. Zekât hesabı yaparken kaç liranın zekâtını vermem lazım. Zahmet veriyorum hocam, aydınlatırsanız memnun olurum. A. Ş.

Cevap: Zararınızı çıkardıktan sonra geriye kalan paranın 1/40 üzerinden ze­kât verirsiniz.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ