KÜFÜRDE DEVAM EDENİN İNKÂR ISRARI (1)
Cumartesi, 11 Şubat 2017 00:00

KÜFÜRDE DEVAM EDENİN İNKÂR ISRARI (1)

(...dünden devam)

Sayın Süleyman Ateş, sizin tarafınızdan bana gelen cevabı siz bizzat yazmış olamazsınız. Sizin sıradan adamlarınızdan biri tarafından yazıldığı aşikâr. Yazdıklarım, sizin Kuran tefsirinizden alınmış Ayetlerin mealleri. Bakınız Araf Suresi, sırasıyla 163, 203 ve 176 numaralı Ayetler. Bu Ayetleri Halife Osman zamanında sıraya koyan yeteneksiz kimseler 203'ten sonra gelen Ayete 176 numarayı vermişler. Bu sıralamanın ha­talı olduğunu Diyanet de kabul ediyor. Yazdıklarımı sizin Kuran Meali 1980 basımından aldım.

Siz benim için en güzel, etraflı Kuran tefsiri yapmış birisisiniz. Hangi Ayetin, hangi sebepten doğduğunu gayet güzel anlatıyorsunuz. Sonra adamınız bana pervasız sözler söylüyorsun diyor. Bu haksızlık değil mi? Bana cevap yazan adamınız da yeteneksiz biat etmiş, sıradan bir va­tandaş. Bana aklımı, her insana akıl veren Allah vermiş. Ben nasıl Allah’ın bana verdiği akla karşı düşünebilirim? Ben nasıl Cebrail isimli bir meleğin Hz. Muhammed'e vahiy getirdiğini kabul edebilirim? Sadece ben değil, içerisinde yaşadığınız Türkiye Laik Cumhuriyet'inin kanunlarında herhan­gi bir Kuran Ayeti, şeriattan bir kırıntı bulunuyor mu? Sizin adamınız bana Araf Suresi 176 nolu Ayetteki gibi saldırsa bile, siz benim için çok değerli bir teologsunuz. Bana cevabı bizzat sizin yazacağınız umuduyla. Saygılarımla şen ve esen kalın...

Cevap: Kardeşim o cevabı benim adamlarımdan biri değil, ben yazdım. Benim yerime cevap verecek adamım yoktur.Pervasız sıfatı söz­leriniz hakkındadır. Bu sıfatı uygun gören de benim.  Bunun manası, sonu­cuna hiç aldırmadan, Allah'tan korkmadan, düşünüp taşınmadan söz söylü­yorsunuz, demektir. Çünkü sözleriniz sizinböyle olduğunuzu gösteriyor. Madem Kur'ân'a Hz. Muhammed'in uydurması diyorsunuz, öyle ise onun bir tek âyetine denk bir söz söyleyin de o sözünüz dünyaca kabul görsün ve bin beş yüz yıl dünyaya yön versin. Acaba siz Farabi'den, İbn Sina’dan, Gazali’den, Bergson'dan, Goethe'den, Tolstoy'dan, Voltaire'den daha mı akıllısınız? Siz ne menem bir akla sahipsiniz ki kendinizi akıl­lıların zirvesinde görüyor­sunuz?  Bensi­zikurtuluş yoluna çağırdım.

 

(devamı yarın..)