DEİST İLE EVLENİLİR Mİ?
Cumartesi, 14 Ocak 2017 00:00

DEİST İLE EVLENİLİR Mİ?

Hocam merhaba, benim 4 yıllık bir erkek arkadaşım var. Ben dinini bilen, şartları kabul eden, saygı duyan kimseyim; Allah'a şükür Müslümanım. Ama erkek arkadaşım ilk defa geçenlerde ben deistim dedi. Deistim dedi ama tam olarak Deist gibi de davranmıyor. Allah'a şükrediyor, dua ediyor. Onun ailesi de namazında, duasında bir aile. Niye böyle bir kelime kullandığını anlayamadım. Ailesi duysa çok üzülür ama ben cahilliğine veriyorum, araştırmadan ağzından çıktığını düşünüyorum. Ama sonuçta aklı başında ve böyle bir kelime çıktı ağzından. O kendince ahiret ve Kuran'a inanmıyor; değiştirildiğini düşünüyor! Bu durumda o gayrimüslim mi oluyor? Eğer Müslümanlıktan çıktıysa bunun geri dönüşü var mıdır? Tövbe etse kabul olur mu? Çünkü ailem ve ben Müslümanın ve bildiğim kadarıyla Müslüman bir kadınla gayrimüslim biri evlenemez. Ailelerimiz birbirini tanıyor bunca zamandan sonra böyle bir şey duymak beni çok üzdü. Bir gelecek kurmak istiyorum kendisiyle ama bu şekilde uygun olmadığını biliyorum hocam. Kendisine biraz bu durumdan bahsettim; düşüncelerinden dolayı olamaz diye. O da tamam araştıracağım, kendimi değiştirmeye çalışacağım dedi ama ben emin değilim hocam. Benim şimdi ne yapmam gerekiyor? Birbirimizi seviyoruz; ayrılmak da istemiyorum ama böyle de evlenmek istemiyorum. Allah razı olsun hocam şimdiden. Sevgiler...

Cevap: Bu durumda o adam kâfirin biridir. Onunla evlenmek asla caiz değildir. Bırak o kişinin peşini. Sen inandığını söylediğine göre ondan ayrılman gerekir. Çünkü bir Müslüman kadının kâfir bir adamla evlenmesi asla caiz değildir. Yazdığın biçimde inanan insan katmerli kâfir olur. Tercih sana aittir. Sana âyetin anlamını yazayım:

"Allah’a ortak koşan kadınlarla, onlar inanıncaya kadar, evlenmeyin. (Allah’a ortak koşan hür kadın), hoşunuza gitse dahi, inanan bir cariye, ortak koşan (hür) kadından iyidir. Ortak koşan erkekler de inanıncaya kadar, onları (kadınlarınızla) evlendirmeyin. (Allah’a ortak koşan hür erkek) hoşunuza gitse dahi, inanan bir köle, ortak koşan (hür) adamdan iyidir. (Zira) onlar ateşe çağırıyorlar. Allah ise izniyle cennete ve mağfirete çağırıyor. İnsanlara âyetlerini açıklıyor ki öğüt alsınlar." (Bakara: 221)

"Ey inananlar, mü'min kadınlar göç ederek size geldiği zaman, onları imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir. Eğer onların (gerçekten) inanmış olduklarını anlarsanız, onları kâfirlere geri döndürmeyin. Ne bu(kadı)nlar onlara helâldir; ne de onlar bunlara helâl olurlar. Onların (bu kadınlara) harcadıkları(mehirleri)ni onlara verin. Ücretlerini kendilerine verdiğiniz takdirde bu(kadı)nlarla evlenmenizde sizin için bir günâh yoktur. Kâfir kadınların ismetlerini (nikâh bağlarını) tutmayın (onları salıverin ve kâfirlere katılan kadınlara) harcadığınız(mehri)i isteyin. Onlar da (size katılan kadınlarına) harcadıklarını istesinler. Bu size Allah'ın hükmüdür. Aranızda (böyle) hükmediyor. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir." (Mümtehine: 10)