SEVENLER CENNETTE BERABER OLABİLİRLER Mİ? *** DEİZM NEDİR?
Cuma, 13 Ocak 2017 00:00

SEVENLER CENNETTE BERABER OLABİLİRLER Mİ?

Sayın hocam benim size bir sorum olacaktı umarım rahatsız etmiyorumdur. Benim 4 ay önce sözlüm vefat etti birbirimizi çok ama çok seviyorduk ben hala çok kötüyüm kendime gelemiyorum hiç aklımdan çıkmıyor. Hep aklımda hala o varmış gibi davranıyorum. Ahirette biz beraber olabilir miyiz?

Bir de ben her akşam Kur’ân-ı Kerîm okuyup yolluyorum, rüyama girmiyor. Her gün okuduğun için diyorlar doğru mudur? ...

Cevap: Eğer manevi halleriniz birbirine uygunsa ruhlarınız aynı derecede uyumlu ise âhirette beraber olursunuz. Ama biri İslâm'a göre yaşarken öteki inkâr içinde veya kötü işler peşinde ise bunların ruhları âhirette beraber olmaz. Kur'ân, salih insanların, kendileri gibi salih eşleri ve çocuklarıyla beraber olacağını vurgulamaktadır.

Her akşam Kur'ân yolladığınızı söylüyorsunuz. Kur'ân okunup yollanmak için gelmedi. Kur'ân okunup emirleri uygulanmak için gönderildi. Siz aynen Âkif'in dediği gibi

Ya açar da bakarız nazm-ı celilin yaprağına

Ya da üfler geçeriz onu bir ölünün toprağına

İnmemiştir hele Kur'ân bunu hakkıyla bilin

Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için

Rüyanıza girmek onun elinde değildir. O artık kendi iradesiyle bir şey yapamaz. Cenabı Hak neyi isterse ancak onu yapabilir.


 

DEİZM NEDİR?

Hocam, deizm hakkında görüşleriniz nedir öğrenebilir miyiz? ...

Cevap: Deizm, anladığım kadarıyla sadece evrenin bir yaratıcısı olduğunu kabul etmek, fakat dinlerin ayrıntısına önem vermemek, kendi düşüncesine ve belirli ahlak ilkelerine göre yaşamaktır.