YENİ BATINÎLİK Mİ? (1)
Perşembe, 15 Aralık 2016 00:00

YENİ BATINÎLİK Mİ? (1)

Hocam küfre düştüğümü sanmıyorum ama hocam gerçeği öğrenemeden ölseydim direk cehenneme mi gidecektim hocam? Hocam öncelikle sağlık ve afiyet diliyorum sizin için ve saygılarımı sunuyorum.

Hocam bir kaç ay önce bir mezhebe bağlı kimselerden bazılarına göre; dinlerde farz, helal ve haram yoktur. Kişi Allah'a inandıktan sonra dilediğini yapabilir (Tarikiy­ye). Onları gördüğümde içime bir rahatlık doğdu. Ehli bidat da olsa bir grup alim İslam’ın şartı beştir imanın şatı 6’dır diyen ve yukarıdaki görüşü okuyan birisi farzları terk etmek caizdir helaldir diyen insanlar küfre düşmezler, diyor diye. Asla o alimlerin görüşü doğru demedim hep yorum yapmıyorum, dedim bazen içimden vesvese geliyordu, küfre düşmezler diye onlar hariç. Her zaman İslam’ın şartı beş, imanın şartı 6’dır dedim, doğruyu öğrenince 1-2 gün içinde tevbe ettim, yine de o adamları tekfir etmiyorum, gerçi bilmiyorum diyorum. Bu durumların hiçbiri küfür olmaz değil mi hocam?  Ben cehaleten olduğundan dolayı küfür olmaz diye düşündüm hocam. Hocam küfre düştüğümü sanmıyorum ama hocam gerçeği öğrenemeden ölseydim direk cehenneme mi gidicektim hocam? ... 

Cevap: İslâm bir tek kuru sözden ibaret değildir. İslâm inanmak ve inancına göre hareket etmektir. İslâm sadece Allah'a ibadet etmek ve güzel ahlak sahibi olmaktır. Kur'ân'ın herhangi bir emrini hafife almak, bu emri yapmamak günah değildir demek küfürdür. İnançlarını yazdığınız insanlar küfür içindedirler. Eğer o küfür değilse başka nasıl küfür olur bilemem. Siz bilirsiniz, herkes inancında hürdür. Ama sözünü ettiğiniz şekilde inananlara batıni derler, Asıl amaçları dini ve İslâm şerifatini ortadan kaldırmaktır. Size o tür düşüncelerden ve oluşumlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

(devamı yarın..)