ALMANLA EVLENEBİLİR MİYİM?
Perşembe, 16 Haziran 2016 00:00

ALMANLA EVLENEBİLİR MİYİM?

Sayın Süleyman Hoca,

Ben Almanya’da doğma büyüme bir bayanım ve yaşım 45 ve iki evlilik yaptım. İlk evliliğim 16 sene idi, iki yavrularım var, diğer evliliğim 7 sene idi ve çok pişman olduğum bir evlilik oldu ve bitti. İkisi de Müslüman erkekleri idi.

Ve ben bir Alman arkadaşımla iyi anlaşıyorum yaşı benim gibi ve insani bir insan ne hırsızlığı ne de şiddeti var, onunla bir yola çıkmaya tam olarak karar veremiyorum. İnancı tam olarak yok. Aynı zamanda şunu diyeyim benim Kızım Almanla evlendi ve ben eşine şart koştum Müslüman olması için ve benim hatırım için oldu da Müslüman yalnız çok pişmanım olduğu için çünkü biraz olsun bile hiç alakası yok din ile ne kendi ne de bizimkisi ile.

Ailem benim hep arkamda oldu yalnız bu konuda Babam karşı geleceği bildiğim halde ne yapacağımı bilmiyorum ve evlilik de şimdilik düşünmüyorum, iki defa evlendim ve ayrıldım zamanı geldi mi evlenmeyi düşüne bilirim(z).

Bunca sorular kafamda ben oğlumla ve yeğenimle yaşıyorum onların başındayım ikisi de yirmisini geçik.

Allah aşkına sizden bir cevap bekliyorum. Ve Allah razı olsun mantıklı cevaplarınız için! Saygılarla. ..

Cevap: Ben size ne cevap vereyim Hanımefendi? Siz zaten Alman arkadaşınızla berabersiniz. Onunla eğer arkadaşlığın ötesinde yaşıyorsanız bu haramdır, zinadır. Ama öyle değil de sadece arkadaş iseniz bunun derecesini bilemem. Kaldı ki İslam’a göre bir kadın yabancı bir erkekle arkadaş olamaz. Çünkü düşünceler değişir, hisler değişir, bakışlar değişir. Bu ise haramdır. Onun için Peygamberimiz, yabancı bir erkekle bir kadının yalnız bulunmamasını, mutlaka üçüncü bir kişinin de yanlarında olmasını emretmiştir. Özetle kızım, adam sizin dininize saygılı davranacaksa, şayet çocuğunuz olursa onların Müslüman olarak yetişmesine razı olacaksa onunla evlenebilirsiniz. Ama çocukların Müslüman olmasına razı olmayacaksa onunla evlenmeniz caiz değildir. Seçim size aittir.