ÖFKE İLE SÖYLENEN BOŞAMA SÖZÜ GEÇERLİ DEĞİLDİR *** ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN!
Salı, 31 Mayıs 2016 00:00

ÖFKE İLE SÖYLENEN BOŞAMA SÖZÜ GEÇERLİ DEĞİLDİR

Merhaba Hocam.

Hocam Tartışma anında Karım benden ayrılmak istediğini söyledi. Ben de öfkelenerek sen benim eşim değilsin, ben senin kocan değilim artık gibi Cümleler sarf ettim. Bunları söylerken gerçekten boşanma niyetim yoktu sadece kızgınlıkla ağzımdan çıkıverdi. Bu durumun dinen Hükmü nedir? Saygılarımla.

Cevap: Böyle kızgınlıkla söylenen sözün bir değeri yoktur. Hz. Peygamberin: "İğlakla yani kızgınlıkla köle azadetme ve boşama olmaz!" dediği rivayet edilir. Bu bir.

Ayrıca bu tür söz, boşama kabul edilse bile bir mecliste (yani bir yerde) söylenen sözle sadece bir boşama olur. Geride daha iki boşama var. Bu iki boşama yapılmadıkça boşama işlemi tamamlanmaz. Her boşama için bir ay gerekir. Bir ay içinde iki boşama olmaz. Yani kadınla erkeğin birbirinden tamamen ayrılması için her ayda bir boşama verilmek suretiyle üç ay gerekir. Bir boşamayı veya iki boşamayı yapan kimse, sözle "vazgeçtim" derse veya karısını öperse artık boşama hükümsüz (geçersiz) kalır.

Uzun lafın kısası sizin tartışma esnasında söylediğiniz sözün bir değeri yoktur. Sen şimdi hanımınla istediğin gibi yaşayabilirsin.

 


 

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN!

Hocam sizin yazmış olduğunuz Kur’ân-ı Kerim mealini büyük bir mutlulukla okuyorum. Karşılaştırmalarımda en doğru mealin sizinki olduğuna karar verdim. Siz yüzyılın en büyük bilginlerinden birisiniz. Yazdığınız eserleriniz ve televizyondaki söylemleriniz hayatıma ışık oldu. Şeytanla savaşımda çoğu kez beni kurtardınız. Allah sizden çok razı olsun. Bu yazıyı yazmamdaki sebep size karşı teşekkürümü bildirmek içindir. Sizin gibi müfessirler Allah tarafından gönderildiği müddetçe temiz insanların sırtı yere gelmez. Hocam sizi televizyonda göremiyorum. Gerçekten sesinizi ve bilginizi özledim. Şu an çıktığınız bir tv kanalı var mıdır? Allah davanızda yardımcınız olsun...

Cevap: Teşekkür ederim Mahir Bey, Allah muradınızı versin. Salihlerle beraber eylesin sizi. Selamlar.