DİNİMİ ÖĞRENMEK VE İBADET ETMEK İSTİYORUM *** EVLİLİK SORUNU (1)
Cumartesi, 28 Mayıs 2016 00:00

DİNİMİ ÖĞRENMEK VE İBADET ETMEK İSTİYORUM

Selamünaleyküm hocam

İnternette İslam’la ilgili sayfalar dolaşırken tesadüfen sizin sayfanıza rastladım ve Almanya’dan yazıyorum.

İlk önce kendimi tanıtayım: .. 23 yaşındayım, dinimi öğrenmek istiyorum. Neyi nasıl yapmak gerektiğini. Kendimce çok günahlar da işlemişimdir tövbe ediyorum çoğuna ama daha neler gerekir affolması için? Kuran okumasını bilmiyorum öz annem olmadığı için bazı bir şeyleri sormaya çekiniyorum başkalarına. Kendimi oruç tutmaya da alıştırmak istiyorum; bana hangi kitapları önerirsiniz? ...

Cevap: Kızım ne tür günah işlemiş olursan ol. Allah'ın rahmet kapısı ardına kadar açıktır. O, tevbe edenin günahlarını siler. "Allah dilerse bütün günahları bağışlar" (Âyet). Madem dinini öğrenmek istiyorsun, o halde önce "Yeni İslâm İlmihali" adlı kitabımı al. Onu dikkatle oku. Din hakkında öğrenmek gereken her şey o kitapta vardır. O Kitabı okuduktan sonra tekrar bana yaz. Soruların olursa sana yardımcı olmaya çalışırım. Kitabı Almanya'dan nasıl temin edebileceğini pek bilmem. Ama Türkiye'de "Yeni Ufuklar Neşriyat, Nuh Kuyusu Cd. No. 267 Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul" adresinden sipariş verebilirsin. Selam ve sevgilerimle.

 

 


 

EVLİLİK SORUNU (1)

Merhaba Hocam, ...

21 aylık evliyim. Eşim ile birbirimizi çok seviyoruz. Size evliliğim ile ilgili önemli sorular sormak istiyorum. Yardımcı olursanız bizi çok mutlu edersiniz İnşallah.

1. Soru:

Evlendiğimiz günden bu yana birbirimizi çok sevmemize rağmen, neredeyse her ay ciddi bir tartışma geçirdik. Bu tartışmalar esnasında eşim benden boşanmak istediğini söylediğinde yaklaşık evliliğimizin ilk bir yılına kadar karşı cevap vermiyordum. Fakat bir süre sonra ben de karşılık vermeye başladım. Amacım sadece eşimin canını acıtmaktı. Bana sarf ettiği boşanma sözlerinin beni ne kadar üzdüğünü görmesi için ben de bir öfke halinde "Sen benim eşim değilsin, ben senin kocan değilim" gibi laflar etmeye başladım. Bu tartışmalarımızdan bir gün bile geçmeden hatta 3-5 saat içinde tekrar durum normale döner, yaptıklarımızdan pişman olur ve birbirimizden özür dilerdik. Kendi adıma bu türden karşılık verdiğim sözlerin sayısını bilmiyorum. Tartışma anlarında söylediğimiz bu sözlerin acaba hükmü nedir?

2. Soru:

Eşim tartışma anında sinirle boşanalım demesi üzerine benim de sinirle "istediğini yapabilirsin, sen bilirsin, ben de boşanmak istiyorum" şeklinde cümlelerle karşılık verdiğim zamanlar oldu. Bu ifadeleri kullanırken yine öfke halindeydim. Eşimin benden boşanalım demesini kabullenemediğim için bu sözler ağzımdan çıktı. Bu hususun acaba hükmü nedir?

(devamı yarın..)