KIZIMIZA İSİM *** BULDUĞUM ALTIN KOLYEYİ NE YAPMALIYIM?
Salı, 03 Mayıs 2016 00:00

KIZIMIZA İSİM

Hocam selamünaleyküm, daha önce mail atmıştım. Kızımıza NAZLI HİLAL ismini koymayı düşünüyoruz demiştim. Biz bu ismi İstiklal Marşından esinlenerek düşündük.

"Çatma kurban olayım çehreni ey NAZLI HİLAL"

Vatan, bayrak sevgisi imandandır diye düşündük doğru mudur?

Cevap: “Vatan sevgisi imandandır” şeklinde bir hadis rivayet edilir ama bu hadis uydurmadır. Bayrak sevgisinin ise imandan olduğuna dair ne ayet var, ne de Hadis. Ama insanın milletini sevmesi bir bakıma dini bir görevdir. Çünkü yaşadığı ve mensubolduğu millet kendisine can ve mal güvenliği sağladığı gibi din güvenliği de sağlar. Özgürlük içinde yaşayabilmesi için devletin polisinin, güvenlik güçlerinin koruması gerekir. Millet ve milletin içinden çıkan devlet bunu vatandaşlarına sağlamaktadır. Devletine ve milletine hıyanet etmek en büyük günahlardandır.

Burada bir noktaya açıklık getirmek istiyorum. Şimdi herkes vatan hıyanetini vatan ihaneti şeklinde algılamaktadır. Hıyanet başka, ihanet başka anlama gelir. Vatana hıyanet, vatan aleyhinde çalışmak, vatan aleyhinde düşmana bilgi sızdırmak gibi vatan aleyhinde olan şeyleri yapmaktır. Hevn kökünden gelen ihanet ise aşağılamak, küçük görmek, küçük düşürmek demektir. Maalesef en ileri düzeye gelmiş siyasiler bile ihanet kelimesini hıyanet kelimesi anlamında kullanmaktadırlar. Bu yanlıştır, umarım siyasîler ve edebiyatçılar bu kavram karışıklığından kurtulurlar.  

Özetle kardeşim seçtiğiniz isim güzeldir, hayırlı olsun ama kızınız inşaallah çok da nazlı olmaz. Çünkü çok naz âşık usandırır.


 

BULDUĞUM ALTIN KOLYEYİ NE YAPMALIYIM?

Hocam iyi günler demek başlıyorum....

Yazılarının sitenizden elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. Sizin gibi din bilgileri Allah başımızdan eksik etmesin.

Sorunumu gelince:

Bir alışveriş merkezinde altın kolye buldum. Bunu bulduğum yerdeki danışmaya uğrayıp altın kolye bulduğumu anons etmelerini söyledim. Fakat anons edemeyeceklerini söylediler. Ben de neden dediğimde herkes buraya gelir dediler. Ben de tarif ettirmeden vermem dedim fakat yapmadılar. Ben de iş ve cep tel bıraktım. Eğer soran olursa getirip vereceğimi belirttim. Sonra Kolyeyi bulduğum mağazanın önündeki yere tekrar gidip, mağaza çalışanlarına danışmanlığa tel numaramı bıraktığımı eğer size kolye soran olursa aşağıdaki danışmadan telefonum alabileceğini söylemelerini rica ettim. Bana göre bu haram olduğu için hiçbir şekilde altın kolyeyi kullanmak istemiyorum.

1 ay süre beklesem sahibi çıkmadığı takdirde, altını bozdurup ihtiyaç sahibi birisine ( örneğin Üniversiteye giden birisine ) versem olur mu? Ama bu hayrı da kaybedenin adına yapsam doğru olur mu?

Sitenizde ismimi vermeden cevap verirseniz sevinirim. Hayırlı günler....

Cevap: En doğrusu o kolyeyi bozdurup kaybedenin hayrına bir öğrenciye vermenizdir.