KARA KEDİ UĞURSUZ MU? *** BÜYÜ NASIL ÇIKARILIR?
Cumartesi, 19 Mart 2016 00:00

KARA KEDİ UĞURSUZ MU?*

Sayın Hocam, sokakta yürürken önüme bazen kara kediler çıkıyor. Gözümün içine bakıyor bazen. Sanki o gün kötü bir şey olacakmış gibi geliyor. Dua ettiğim zamanlar da çıkıyor. Bunun batıl inanç olduğunu söylüyorlar. Bunun aslı nedir?

Cevap: Bu tür düşünceler batıl inançlardır. İslâm’da uğursuzluk yoktur. Kur’ân, kendilerini doğru yola çağıran Hak elçilerini uğursuz sayanlara: “Uğursuzluğunuz sizinle beraberdir. Uğursuzluk kendinizdedir” ifadesiyle bu zanlarını kınamaktadır. Kedi Allah’ın masum bir yaratığıdır. Renginin kara, beyaz, alacalı olması Allah’ın yaratması sonucudur. Allah’ın yarattığı biçimi ve rengi neden uğursuz sayalım ki? Kedinin rengi kara veya beyaz olsun, ne fark eder? Zavallı hayvanı uğursuz kabul etmek, siyah renkli kedilere karşı bir düşmanlık duygusu doğurur. Hayvanlara acımak gerekir. Renkleri ne olursa olsun. Hem kara rengi uğursuz saymak çok yanlıştır. Türk geleneğinde kara renk bir çeşit yiğitlik, mertlik simgesi sayılmıştır. Bu yüzden bazı paşalara Kara lakabı verilmiştir. Kara Mustafa Paşa, Kara Murat, Kara Mehmet, Karacaahmet, Karaoğlan gibi.

Karacaahmet “Bana kara diyen dilber, saçların kara değil mi, …. Gözlerin kara değil mi?” söylemleriyle kara kaşın, kara gözün halk nezdinde ne kadar muteber sayıldığını anlatmıştır.

 


 

BÜYÜ NASIL ÇIKARILIR?*

İyi günler, ben 40 yaşında tek başına yaşayan bir bayanım. 10 yıl evli kaldım, çocuğum yok, 5 yıldır boşanmış durumdayım. Tesadüf eseri bir arkadaşıma, hocanın biri (hani şu cinleri falan olanlardan) bana eşimin ve ailesinin büyü yaptırdığını, üzerimde büyü olduğunu, bunu yok ettirmezsem kısmetimin kapanacağını söylemiş, ben de eski eşimin ve ailesinin bu işlerle uğraştığını bilirim, benimle de tekrar barışmak istediğinden bu yollara başvuracaklarını bilirim. Ben bu konuda daima Allah’a sığınmış ve Kul euzu duâlarını okumaktayım. Ama kafama da takılmakta. Beni bu büyüler etkiler mi yoksa bozdurmak için bu hocalarla irtibata geçmem yararlı olur mu? Bu konuda beni aydınlatmanızı rica ederim, teşekkürler.

Cevap: Allah'a sığındıktan sonra hiçbir şey zarar vermez. Büyücü hocanın sana söylediği normal. Çünkü adam para kaza-nacak, nasıl kazanacak? Sizin gibi safları bulup onları inandıracak büyü yapıldığına, sonra da büyüyü bozdurmak için büyü yapacak, para alacak. Bu işleri bilmem. Sadece Allah’a sığın, öyle şeylere inanma derim

 

*yazı arşivden alınmıştır.