YOUTUBE'TAN VİDEOLARDAN PARA KAZANMA HAKKINDA *** NAMAZ FARZLARI
Cuma, 04 Mart 2016 00:00

YOUTUBE'TAN VİDEOLARDAN PARA KAZANMA HAKKINDA

Hocam Selamünaleyküm

Hocam Youtube üzerinden yabancı dizi videoları yükleyerek reklam geliri elde etmekteyim kendi videolarım değil fakat içerik sahipleri tarafından videoyu yayınlama yasağı vs bulunmuyor normalde bu şekilde youtube'a içerik sahibi benim diyerek yasaklayan birçok içerik sahibi var. Elde ettiğim kazanç haram mıdır? Attığım videolar genelde yabancı dizi videoları hocam bu kafamı kurcalıyor bir türlü net bir cevap bulamadım bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Allah'a emanet olun...

Cevap: Bu konuları çok kez cevaplamıştım. Bir videoyu, belgeseli ve benzeri şeyleri yapanların veya yazarlarının iznini almadan yayınlamak, adamların emeğini çalmak demektir. Dürüstlük, kuşkudan uzak kalmayı gerektirir. Sizin yaptığınız bir belgeseli, yazdığınız bir eseri bir başkasının, sizden izin almadan yayınlamasını doğru bulur musunuz? Herhalde bulmazsınız. İşte ataların dediği üzere "İğneyi kendine batır, sonra çuvaldızı başkasına." Başkasının emeğini bir şekilde elde ederek para kazanmayı doğru bulmam. Ayrıca yayınladığın o videoların içeriği nedir? Çıplak pozlar ise ahlak bozucu olduğu için zaten öyle fıska yönlendirecek şeyleri yayınlamanın ayrı bir sorumluluğu vardır. Yine de siz konuyu kendi vicdanınıza danışın, ona göre karar verin. Peygamberimiz: "Müftüler fetva verse de sen kendi nefsine danış!" buyurmuştur.


 

NAMAZ FARZLARI

Sayın Hocam iyi günler,

Okuyor musunuz bilmiyorum ama çok değer verdiğimiz bir insansınız. İnşallah Ramazan ayında sizleri takip ediyor olacağız.

Merak ettiğim konu; Kamuoyunda karşılaştığımız namaz farzları hakkındadır.

Peygamber Efendimizin camilerde farzlar dışında namaz kılmadığı ve kılsa bile 2 rekat kıldığı konusudur. Bu konuyla ilgili öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarının kaç rekat olduğu konusunda geri dönüş yaparsanız memnun olurum.

Saygılarımla...

Cevap: Yeni İslam İlmihali adlı eserimi okuyun, her şeyi ayrıntı ile öğrenirsiniz. Selamlar