AKŞAM NAMAZI *** HACI MUHARREM EFENDİ HAZRETLERİNE AİT BİR ESERİN İNTİHALİ
Perşembe, 25 Şubat 2016 00:00

AKŞAM NAMAZI

Çok değerli, saygı değer Süleyman hocam, öncelikle selam eder, saygı ve hürmetle ellerinizden öperim. Sorum akşam namazıyla ilgili. Sayın hocam akşam namazının ilk sünneti var mı? Yani farzdan önce neden sünnet kılmıyoruz? Kâbe'de bazı Müslümanlar ezan okunur okunmaz hemen 2 rekat namaz kılıyorlar. Bu namaz akşamın sünneti mi hocam?

Şimdiden teşekkür ederim. Allaha emanet olun hocam, Saygı ve sevgilerimle..

Cevap: Peygamberimizin cemaatle kıldırdığı namazlara sonradan farz demişler. Kendi kendine kıldığı namazlara da sünnet demişler. Namaz Allah'a yalvarma, Allah'ı anmadır. Camiye gelen herkes önce iki rek'at veya daha fazla namaz kılar. Sonra kamet getirilir, cemaat namazı kılınır. Böyle şeylere fazla takılmanın manen hiçbir getirisi olmaz hanımefendi.

İstediğin zaman istediğin kadar namaz kılarsın, namazın yasağı olmaz.


 

HACI MUHARREM EFENDİ HAZRETLERİNE AİT BİR ESERİN İNTİHALİ

Hocam, bu eser Muharrem Hilmi Efendi'ye mi aittir diye bana mesaj atın demiştiniz, ben yazıdan tanırım demiştiniz, onun için gönderiyorum, yardımcı olursanız... Allah razı olsun hocam.

Cevap: Evet bu yazı Hacı Muharrem Hilmi Efendi'nin yazısıdır. Ben vaktiyle bunu kendi çekmecesinde görmüştüm. Daha doğrusu kendisi çekmecesinden çıkarıp bizlere bazı bölümlerini okumuştu. Ama bunun Konya'ya nasıl gittiğini bilmiyorum. Demek Konya'dan gelenlerden biri Muharrem Efendi'den sonra bu eseri alıp götürmüş. Çalmışlar fakat Hocamın ismini zikretmeden kitaplar yazmışlar. Lütfen bana bu eserin Konya'nın hangi kütüphanesinde olduğunu yazarsanız memnun olurum. Şunu da belirteyim ki daha önce de Hocamızın bu eserinden hayli yararlanılarak kitaplar yazılmıştı ama Hoca'nın ismi anılmamıştı. Böyle şeyler doğru değildir. fikir hırsızlığıdır. İslam'ın temeli olan dürüstlüğe de aykırıdır. Teşekkür ederim. Selam ve sevgilerimle.