Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez *** Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle yükümlü kılmaz
Salı, 27 Eylül 2011 12:21

Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez

Selam hocam bize hurafe değil gerçekleri anlattığınız için size teşekkür ederim sizi seviyorum. Sorum: Abim birçok suçtan dolayı ömür boyu hapis cezası aldı. Çok fazla sınırı aştı abim hapiste tövbe ediyorum Allahtan rahmet etmesini diliyorum dedi. Abim kuran daki bütün büyük günahları işlemiş biri Allah abime rahmet eder mi? Osman S.

Cevap: Allah dilerse bütün günahları bağışlar. Bir âyette "Allah bütün günahları bağışlar, O öyle bağışlayan, öyle esirgeyendir!" buyurulmaktadır. Allah'ın affı, gönülden tevbeye bağlıdır, Kul eğer gerçekten yaptıklarına pişman olur, Allah'a yönelirse O'ndan af dilerse Allah onu affeder. Süleyman Çelebi'nin dediği gibi:

"Bir kez Allah dese aşk ile lisan, Dökülür cümle günah misl-i hazân."

Her ÅŸey Allah'ın dilemesine baÄŸlıdır, O dilediÄŸi takdirde hiçbir ÅŸey O'nun iradesine engel olamaz. Ãœmitsizlik yoktur. Bir hadiste:  

"Kul, Allah katındaki merhametin bolluğunu bilse kâfir dahi O'nun rahmetinden umut kesmez. Ve Allah katındaki cezanın derecesi bilinse mü'min dahi cezadan emin olamaz!" buyurulmuştur.


Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle yükümlü kılmaz

Sayın hocam size ve sevdiklerinize iyi bayram dileklerimi söylemek istiyorum, kurban kesmek farz mıdır? Yazınızı okudum, gerçekten takdir edilecek bir yazıydı, ama bu güne kadar hep yanlış bilgilerle bizleri doldurdular bir türlü doğrusunu öğrenemiyoruz, çünkü sesiniz az çıkıyor, elimde olsa sizi Diyanet İşleri başkanı yaparım, o zaman olur. Şimdi sizi duyan var ama azınlıkta. Sayın hocam, camilerde hocalar kimisi farz diyorlar, kimisi vacip diyorlar, dediğiniz gibi Pakistan mesela adamların ete değil paraya çok ihtiyaçları varken biz onlara bir sürü et verdik. Hâlbuki çorbayla da karnını doyurabilirlerdi ama para çok iyiliğe geçerdi, maalesef bizler ne iyi ne kötü bilemediğimiz için, yanlışlara devam ediyoruz, sizlere Allah kolaylık versin, sağlık afiyet versin, iyi bayramlar efendim.

Cevap: Selâm ve sevgilerle. Teşekkür ederim. Ne yapalım bizim elimizden bu kadar gelir. TV. Kanalları doğruların peşinde değil, sadece ve sadece reyting peşindedirler. Allah hiç kimseyi gücünün üstünde bir şeyle yükümlü kılmaz.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ