SORULARINIZI FACEBOOK ÜZERİNDENDE SORABİLİRSİNİZ *** 5 SORU : DİNDEN ÇIKAN BİRİNİN TEVBESİ ** BİRKAÇ RÜYA ** NAMAZLARI KILARKEN TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUMAK (1)
Pazartesi, 14 Aralık 2015 00:00

SORULARINIZI FACEBOOK ÜZERİNDENDE SORABİLİRSİNİZ

Hocam.. hürmetler... Sizi çok yakından takip ediyorum, özellikle son 2 yıldır. Daha önce size e-mail attım fakat sorularıma cevap gelmedi. Sorularımızı buradan sorabilir miyiz? Saygılarımla hocam, Allah sizi başımızdan eksik etmesin!

Cevap: Sorularınızı facebook üzerinden sorabilirsiniz. Daha önceki sorularınızı görmedim veya farkında olmadım. Farkında olsaydım, cevaplardım. Başarılarınız için dua ederim. Selamlar

Okurumun cevabı

Hocam selamlar, evet size yazdığım mesajlara cevap alamadım, önemli değil hocam. Değerli bilgilerinize yazılarınızı okuyarak ulaşabiliyorum.

Size geçen yıl yazdığım içinde birden fazla soru içeren e-mailimi copy-paste yaparak gönderiyorum. Hocam, lütfen kızmayın biliyorum bu sorularının aynıları sürekli soruluyor. Ama bunlar kendi hayatımla ilgili diye tekrar sormak istedim.

Ama paylaşmadan buradan cevap verirseniz çok ama çok memnun olurum. Sağlınıza duacıyım, Allah sizi başımızdan eksik etmesin.


 

5 SORU : DİNDEN ÇIKAN BİRİNİN TEVBESİ ** BİRKAÇ RÜYA ** NAMAZLARI KILARKEN TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUMAK (1)

Hocam Selamlar,

Siz ve sizin çizginizdeki gerçek İslam alimleri sayesinde son bir buçuk yıldır dinimizi öğrenmeye ve namaz kılmaya başladım, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden size çok şey borçluyum sayenizde dine döndüm diyebilirim.

Atatürkçü, demokrat - alevi bir ailede büyüdüm ve dinimizi gerçek anlamda hiçbir zaman öğrenme fırsatını bulamadım, çünkü ülkemizde ve diğer İslam dünyasında, Emevilerin 1000 kusur yıldır dayattıkları, uydurdukları dinin etkisiyle aslında bütün zamanları ve tüm insanlığı kapsayan bu güzel dinimizi öğrenemedik ve yanlış arayışlara yöneldik. Su an yaşadığım ülkedeki dinin mensuplarının gizli emellerinin kurbanı da olduk. Fakat benim iç alemimde Allah inancı ve tevhid inancı hep vardı ve bu yüzden o çevreden çok çabuk uzaklaştım.

Annem gecen yıl vefat etti ve vefat etmeden önce ilk ve son torununu 2 hafta da olsa görme imkanı oldu, yani Türkiye'ye gittik ve zaten son dönemlerini yaşıyordu. Torununu gördü ve akabinde vefat etti. Bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum ve Kur'an-ı Kerim'in mealini okumaya başladım, arkasından namaz kılmayı öğrendim ve elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

(devamı yarın..)