VOLKAN BEY'DEN İLGİNÇ BİR OLAYIN ÖYKÜSÜ (1)
Cuma, 11 Aralık 2015 00:00

VOLKAN BEY'DEN İLGİNÇ BİR OLAYIN ÖYKÜSÜ (1)

Hocam Teksas'tan selamlar. Nasılsın, İnşallah iyisinizdir. Daha önceki soru­larıma cevap verdiğiniz için teşekkürler. Bugün sizin "Gerçek Din Bu" adlı kita­bınızdan mucizelerle ilgili bir bölümü okurken aklıma başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istedim.

İlkokul 5. sınıftaydık, din ve ahlak dersi sırasında, öğrencilerden birisi başka­sından duyduğu ve camide birinin Allah (cc) hakkında bir söz, küfür "blasphemy", söylediğini anlatırken (o kelimeyi kullanmaktan Allah'ın affına sığınırım) aniden, çok derin ve bulunduğumuz sınıfı etkisi altına alan ve de diğer sınıflardan da duyulan çığlık gibi ama derin ve etkili bir ses yarım dakika gibi bir süre bizi etkiledi ve tabii ki korku içinde hepimiz koridorlara dağıldık ve diğer sınıfların da dışarı çıktığını gördük, yanılmıyorsam sınıfımızın camı da kırılmıştı. 10 yaşındaydım, ve uzun yıllar etkisinde kaldım, tek başıma uyuyamazdım. Bu olay beni yıllarca etkiledi, yıllarca tek başıma kalmaya korktum. Ama çocuk aklımla bile şundan emindim, fizik ötesi bir olay yaşamıştık, fiziğin bize anlattığı olgularla açıklanamayacak bir olaydı bu. Cenabı Hakk'ın belki de bir uyarısıydı. bilemiyorum.

Hocam bu olayın açıklamasını sizin tecrübelerinizden ve bilgilerinizden yararlanarak dinlemek isterim.

Hocam Türk toplumuna dinimizi gerçekleriyle, hurafelerden arındırarak, ayık­layarak, Hz Muhammed'in (s.a.v) tebliğ ettiği şekliyle anlatmaya çalıştığınız için size ne kadar teşekkür etsek az kalır. Allah sizden razı olsun, uzun ömürler versin, in­şallah. Saygılarımla...

Cevap: Volkan Bey, yaşadığınız olay ilginç. Bu dünya göründüğünden ibaret değildir. İnsan gözetim altındadır. Yüce Allah "Nerede olsanız O sizinle beraberdir!" buyurarak Allah'ın, daima yaratıklarıyla, özellikle insanla beraber olduğunu vurgu­lamaktadır. İnsan doğasından kaçamaz. Allah'ı inkâr eden bile kendi kendisiyle vicdanıyla kavga halinde bulunur. Haşa Allah'a küfretmek isteyen o anlattığınız kişi de Allah'ın varlığını ispat etmektedir. Zira O'nun varlığına inanıyor ama razı olmadığı için O'na küfretmeğe kalkıyor. Olmayan bir varlığa küfretmenin manası yok. O olmasa kendisi olur mu? Bu düzen kendi kendine mi var oldu? Her neye baksanız, arkasında Allah'ı görürsünüz. Allah'a saygısız davranan, kendi kendine kötülük etmektedir. Ama kul isyan etse de O, yine kullarını korur ve yaşatır. O'nun yardımı olmadan hiçbir canlı nefes alamaz. Nice dar anlarda Hakk'ın yardımı yetişir, kulu içinde bulunduğu sıkıntıdan çekip alır.

(devamı yarın..)