NAMAZIN MEKRUHLARI *** YASAK AŞK HARAMDIR
Cuma, 30 Ekim 2015 00:00

NAMAZIN MEKRUHLARI

Sayın hocam, namaz kıldığımız odada sol veya sağ tarafımızda duvarda asılı çerçeveli insan resmi varsa bu bir sorun teşkil eder mi? Teşekkür ederim. Saygılarımla....

Cevap: Kadisiye Savaşı komutanı büyük sahabi Sa'd ibn Ebî Vakkas, Farsları yenip Kisraların Medain sarayını fethedince içi resim ve heykel dolu bu sarayın büyük avlusunu mescid yapmış, heykellere dokunmadan salonda namaz kıldırmıştır. Hz. Peygamber de Mekke'nin fethinden önce gittiği Umre kazasında yine heykellerle dolu Ka'be hareminde namaz kılmış, Ka'be'yi tavaf etmiştir.

Böyle boş işleri bırakın. Gönlünüzü Allah'a vererek namaz kılarsanız resmin ve heykelin bir zararı olmaz. Ama Gönlünüz başka şeylerle meşgul iken kıldığınız yerde hiçbir şey olmasa da o namaz, namaz değildir. Şekillere takılmayın, ruhu temizlemeğe bakın.

 


 

YASAK AŞK HARAMDIR

Hayırlı akşamlar hocam evli bir kadın bekâr bir adamı seviyorsa günah mıdır? Adamın haberi yok, bir kadın eşinden başkasını sevemez mi? Bu kadın günah işliyor mu? Elimde değil, onu çok seviyorum, uzaktan uzağa,

Cevap: Böyle bir şey asla doğru olamaz. Haramdır. Evli bir bayanın, yabancı bir erkeği sevmesi yani ona aşık olması dinen caiz görülmez. Bundan tevbe etmek gerekir. Böyle bir şeyi kocası duyarsa veya sezerse ne olur? Aile yıkılabilir. Gizli gizli adamla gönül ilişkisi yaşayan bayan fırsat bulursa bu duygu ınu yasak ilişkiye götürür. Bunun da cezası Kur'ân'a göre herkesin gözü önünde yüz sopadır. Ayrıca adam isterse karısını boşar. Doğru olan, Hakkın sınırları içinde durmaktır.