İKİ DİNLİ MÜSLÜMAN OLUR MU? - NAMAZ KILMAYAN TARİKATLI
Cumartesi, 24 Ekim 2015 00:00

İKİ DİNLİ MÜSLÜMAN OLUR MU? - NAMAZ KILMAYAN TARİKATLI

Sayın hocam merhaba, benim gelinim Çekoslovak asıllı Alman önceleri Müslüman olacağım dedi, bizler hiç baskı yapmadık. Önce İslam hakkında kitapları okuyun, iyice öğrenin, kabullenin dedik. Hem oğlumuza hem de gelinimize oğlum baştan tam dört dörtlük İslam bilgisine sahip değildi. Bana Hinduların da duaları çok güzel, diye söylerdi, hiç fark etmez biz de aynısını yapıyoruz, derdi. Ben İslam hakkında fazla tartışmaya gelemedim, ben dayanamıyorum oğlum, dedim benimle İslam hakkında konuşma dedim, velhasıl şimdilerde bize geldiklerinde bazen namaz kılarlar oğlum cumaya gider, gelinim bazen 3 gün oruç tutar, ama Hıristiyanlıkla da ilgisi devam eder, biz baskı yapmayınca gelinim rahatladı iyi ki de yapmamışım zorla Müslümanlık olmaz ki diye düşündüm. Geçen senelerde Kıbrıs'a gitmişler orada rahmetli olan Kıbrısî ile görüşmüşler hatta bir Alman komşuları da İslam'ı seçmişler ama Kıbrısî tarikatına girmişler, hiç de namaz kılmazlarmış, şurası bir gerçek ki bizim de namaz kılmayan insanlarımız yok mu, ben kınamadım da sorum şu: Acaba bir Müslüman ben Hıristiyan'ım ve Müslüman'ım diyebilir mi, gelinimin de çok güzel ve iyi bir karakteri var, Allah doğrunun yanında olsun sizi epey rahatsız ettim hakkınızı helal edin saygılar sunar hayırlı günler dilerim.

Cevap: ..., ben böyle çapraşık işlerden anlamam. Bildiğime göre iman bölünmez, bir Müslüman Hıristiyanlığın Peygamberi İsa'ya inanır ve saygı duyar ama hem Müslüman, hem Hıristiyan, hem Hindu olamaz. Hele namaz kılmayan insan kimin tarikatına girerse girsin, gerçek anlamda Müslüman sayılmaz. Müslümanlık iki çeşittir. Sadece kültür Müslümanlığı ve eylemli Müslümanlık. İnandığını söyleyip dinin emirlerini yapmayan insan sadece kültür Müslüman'ıdır ama eylemli Müslüman değildir. Kültür Müslümanlığı insanı âhiret sorumluluğundan kur­tarmaz. Şimdi şu âyetleri şöyle bir düşünün: Cehenneme giden insanlara soru­luyor: "Her can, kazandığıyla (Allah katında) rehin alınmıştır. Yalnız sağın adamları (Ki­tapları sağdan verilenler) hariç. Onlar cennetler içinde soruyorlar; Suçluların du­rumunu: 'Sizi şu yakıcı ateşe ne sürükledi? (Onlar da) Dediler ki: Biz namaz kı­lanlardan olmadık. Yoksula da yedirmezdik.' Boş şeylere dalanlarla birlikte dalardık. Cezâ gününü yalanlardık. İşte böyle iken ölüm bize gelip çattı.' Artık onlara şefâ­‘etçilerin şefâ‘ati fayda vermez." (Müddessir Suresi: 38-48)

Okurumun cevabı

Allah razı olsun hocam sizden çok bilgi sahibi oldum, Allah işinizi rast getirsin, çok üzgünüm hem çocuklarımızı güzel yetiştiremedik hem de ülkemizde bir sürü sahte hocalar, sahte tarikatçıların okumadan öğrenmeden ilim adamı sıfatını alanları ve halkın da onlara daha çok önem verdiğini gördükçe çok üzülüyorum, Allah sonumuzu hayır etsin saygılar sunarım efendim, Allaha emanet olun.