NAMAZ İÇİN SINIRLAMA YOKTUR
Salı, 13 Ekim 2015 00:00

NAMAZ İÇİN SINIRLAMA YOKTUR

Merhaba, ben gün içersinde Allah için 2-4-6 rekat ekstradan namaz kılıyorum isteyerek. Nafile namazlar ile ilgili bilgim var fakat bu kıldıklarım yani misal öğle namazını kıldıktan sonra kendi isteğimle Allah rızası için namaz kılıyorum; bu doğru mudur? İslam dinimize Kuran-ı Kerim'e uygun mudur, öğrenmek istiyorum. Çevremden bazı kişiler ikindi namazından sonra nafile olmaz diyorlar. Ben nafile veya kaza namazından ziyade kendi isteğimle Allah rızası için severek, isteyerek kılıyorum namazlarımı. Bir yanlışım varsa doğrusunu göstermenizi rica ediyorum. Teşekkürler. Hayırlı Çalışmalar....

Cevap: Farz, nafile, sünnet demeğe gerek yok. Namaz Allah ile iletişim kurmak (münacat) ve Allah'ı anmak(zikir)dir. İstediğin kadar ve istediğin zaman kıl kılabildiğin kadar. Kim ne derse desin, önemli olan insanların değerlendirmesi değil gönlünün Allah ile hemhal olmasıdır dostum. Kıl kılabildiğin kadar. İkindinin farzından sonra nafile namaz kılınmaz diye yazılır İlmihal kitaplarında. Bana göre namaz Allah'ı zikirden ibarettir. Allah'ı zikrin zamanı yoktur. Kur'ân: "Allahı çok zikrediniz, sabah akşam O'nu tesbih ediniz!" (Ahzab: 41-42), "Sabah akşam Rabbinin ismini an." (İnsan: 25) buyurmaktadır.

Okurumun cevabı

Yanlış bir şey yapmadığıma, yanlış düşünmediğime sevindim; içimi rahatlattınız. Allah razı olsun. Önemli olan Allah'ın rızası idi; ben sizden hayırlı cevabı aldım. Teşekkürler.