UMRE SORUSU *** KİTAP TAVSİYE İSTEĞİ
Cuma, 09 Ekim 2015 00:00

UMRE SORUSU

Hocam merhabalar,

Sayın Hocam merhabalar,

Nasip olursa 9 günlüğüne umre ziyaretim olacak. Ancak regl dönemine denk geleceği için size sormak istedim. Daha önce ki yazılarınızda adetin ibadetlere engel olmadığını, neyin yasak olduğunun kuranda belirtildiğini, adetli kişinin özürlü sayıldığını ve her namaz öncesi abdest almak suretiyle namaz kılınabileceğini, oruç tutabileceğini, kuran okuyabileceğini yazmıştınız. Buna Kabe'yi tavaf da dahil midir? Peygamberimizin hac esnasında Hz. Ayşe'ye regl durumunda tavaf dışında her şeyi yapabileceğini söylediğine dair yazı okumuştum. Ancak bu şekilde yaparsam umre ibadetini tam olarak yerine getirememekten korkuyorum. Bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.

Bir başka sorum, 2 umre yapacağımızı söylediler. Acaba birini vefat etmiş olan babam adına yapabilir miyim?

4,5 yaşında kızımla gidiyorum. İbadetlerden sorumlu değil fakat merak ediyorum manevi kazanımları olur mu acaba?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla, ...

Cevap: Size hayret etmemek mümkün değil. Hem yazımda adetin ibadete engel olmadığını okuduğunuzu yazıyorsunuz, hem de umre de buna dahil mi diye soruyorsunuz. Peki umre ibadet değil mi? Âdet namaza, Kur'ân okumaya engel olmadıktan sonra bunların altında bir ibadet olan umreye niçin mani olsun?

Hanımefendi madem umreye gideceksiniz, "Yeni Dua Mecmuası" adlı eserimi veya "Yeni İslâm İlmihali" adlı eserimi alırsınız, orada etraflıca hac, umre ve bu esnada yapılacak duaları okuyup öğrenirsiniz, daha bilinçli umre yaparsınız. Allah kabul etsin.

 


 

KİTAP TAVSİYE İSTEĞİ

Sevgili hocam yazılarınızı okuyarak bilgilerimize bilgi katıyoruz..RABBİM size sağlıklı bol ömür versin...sizden bir şey rica etcem mümkünse;sitenizden "görünmez alemin izleri" eserinizi satın almak istiyorum ama sizin de imzalamanızı istiyorum bu mümkün mü hocam? bide tavsiye edeceğiniz başka kitabınız var mı?hepsi güzel eserler ama sizin tekrar tavsiyenizi almak istedim..şimdiden teşekkür ederim..saygılarımla...

Cevap: Eğer İstanbul'da iseniz Yeni Ufuklara gelir, kitabı alırsınız, sonra bana çıkarıp imzalatırsınız. Dışarıda iseniz siparişte hocanın imza etmesini belirtirsiniz. bana getirip imzalatır, gönderirler.

Tavsiye edeceğim kitaplar en başta Kur'ân Ansiklopedisidir. 30 cilttir. İslâm Tasavvufu ve 3 ciltlik Kur'â-ı Kerim Tefsirini tavsiye ederim.