ALLAH'TAN BAŞKA HERHANGİ BİR VARLIKTAN YARDIM İSTEMEK ŞİRKTİR
Pazar, 04 Ekim 2015 00:00

ALLAH'TAN BAŞKA HERHANGİ BİR VARLIKTAN YARDIM İSTEMEK ŞİRKTİR

Hocam hayırlı günler. Az önce selamlaşma ile ilgili bir sorum olmuştu. Merak ettiğim bir diğer hususu atladım, özür dilerim.

Son birkaç yıldır "meleklerle iletişime geçmek, yardım istemek" konusunu işleyen yayınlar var. Bu yayınlarda "Meleklerin Allahın yardım eden eli olduğu, meleklerden yardım istemenin Allahtan istemek gibi olduğu, zaten Allahın kullarına yardım etmekle melekleri görevlendirdiği" belirtiliyor.

Hatta meleklerin isimleri de yazılmış, baş melek Raziel, Rafael gibi.

İsimler zaten kafamı karıştırdı. bende bu kitapları okudum sonra da evimden uzaklaştırdım.

Görüşünüz nedir.

Teşekkür ve saygılarımla...

Cevap: O kitaplar tam şirk kitaplarıdır. Kur'an'a göre melekler Allah'ın kullarıdır. Allah'ın izni olmadan hiçbir iş yapamazlar. Kimseye yarar sağlayamazlar. Allah kendisinden başkasına tapan, başkasından yardım isteyenlerden razı olmaz. Allah'tan başka birinden - ister melek olsun, ister insan olsun, ister herhangi bir doğa varlığı olsun - şirktir, bunu yapana müşrik denilir. Allah müşriklerden razı olmaz. İşte Kur'ân şöyle buyurmaktadır:

"Allah’tan başka yalvardıklarınız da sizler gibi kullardır, (onların tanrı olduğu hakkındaki iddiânızda) doğru iseniz, çağırın onları da size cevap versinler." (A'raf: 194)

"Sizden de, Allah'tan başka yalvardıklarınızdan da ayrılıyor ve yalnız Rabbime yalvarıyorum. Umarım ki Rabbime yalvarmakla bahtsız olmam (istediklerimden mahrum bırakılmam)." (Meryem: 48)

"Ey insanlar, size bir temsil verildi, onu dinleyin: O Allah'tan başka yalvardıklarınız (var ya), onların hepsi bir araya toplansalar, bir sinek dahi yaratamazlar. Sinek onlardan bir şey kapsa, bunu ondan kurtaramazlar. İsteyen de âciz, istenen de." (Hac: 73)

"Andolsun onlara: 'Gökleri ve yeri kim yarattı?' diye sorsan, elbette 'Allah' derler. De ki: 'O halde Allah'tan başka yalvardıklarınızı gördünüz mü, şimdi Allah, bana bir zarar vermek istese, onlar O'nun vereceği zararı kaldırabilirler mi? Yahut (Allah) bana bir rah­met (fayda) vermek dilese onlar O'nun rahmetini durdurabilirler mi?' De ki: 'Allah bana yeter. Tevekkül edenler O'na dayanırlar'." (Zümer 38)

"De ki: 'Ben, Rabbimden bana açık delîller gelince, sizin Allah'tan başka yalvardıklarınıza tapmaktan men‘olundum ve âlem­lerin Rabbine teslîm ol­makla emrolundum'." (Mü'min: 66)

"De ki: 'Allah'tan başka yalvardıklarınızı gördünüz mü? Bana gösterin, on­lar yerden neyi yarattılar? Yoksa gökler(in yaratılışın)da onların bir ortaklığı mı var? Eğer doğru iseniz bundan önce (inmiş olan) bir Kitap, yahut bir bilgi kalıntısı getirin'." (Ahkaf: 4)

"Gerçek duâ, ancak O'na yapılır. O'ndan başka duâ ettik­leri ise, kendile­rinin hiçbir is­teklerini karşılayamazlar. (Onların du­rumu) tıpkı ağzına gelsin diye suya avuçlarını uzatan kimse gibidir. Oysa (uzanıp suyu avuç­lamadıkça su) on(un ağzın)a gelmez. İşte kâfirlerin duâsı, öyle boşa gider." (Ra'd: 14)