Cin sorunu, acil yardım *** Kıssaların kökeni
Cuma, 16 Eylül 2011 18:32

Cin sorunu, acil yardım

Sevgili Hocam, benim bir cin sorunum var. İçimde benimle konuşan ayrı bir ses var. Ben cinim diyor. Allahu Teala’dan, Hz Muhammedden nefret ederim diyor. Sana geldim, çünkü seni kıskandım diyor. Hocam her gittiğim yerde duvardan tak tak diye gürültüler geliyor. Tabandan tavandaki duvarlardan gürültüler geliyor tak tak diye vurma şeklinde. Sanki çocuk atlıyor, zıplıyor gibi çok gürültüler duyuyorum.

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Siz veya sizin önereceğiniz ilim irfan sahibi bir kişiye herhalde kendimi okutmam gerekecek. Arkadaşlar medyum öneriyor fakat onlarda vefk yazmak için çok para istiyor. Bu işten para alan birilerine de güvenemiyorum. Ama size çok güveniyorum. Vatan gazetesinde köşelerinizi de okumaya başladım. Lütfen yardım edin. Ahmet E. K.

Cevap: Ben cinci değilim. O duyduğunuz ses de cin sesinden ziyade sizin beyninizin, nefsinizin ürettiği şeytani bir sestir. Allah'a sığının, Felak ve Nas surelerini ve âyetelkürsi’yi okuyun. Ben okuyucu da değilim. Öyle şeyleri bilmem. Böyle okuyuculara da inanmam. Kendiniz okuyun, kendiniz Hakk'a sığının. Başkasının okumasından medet ummayın. Sahtekârlara kendinizi kaptırmayın. Onlardan bir fayda göreceğinizi sanmam. Maalesef size pek faydalı olamayacağım. Allah yardımcınız olsun, dertlerinize şifalar versin.

 

Kıssaların kökeni

Hocam, Sümerolog Profesör Muazzez İlmiye Çığ, Kaynak yayınlarına ait eserlerinde Kitabı Mukaddeste ve Kur’ân'da yer alan İbrahim, İsa, Nuh, Musa ve diğer bazı peygamber kıssalarının kökenlerinin Sümerlerin kitaplarında bulunduğunu söylüyor, bunun gibi söyleyen pek çok bilim adamı da var. Hatta bildiğiniz gibi Erich Von Danieken isimli arkeolog, "tanrıların arabaları" adındaki büyük yankı uyandırmış kitabında, eski kabilelerin uzaydan gelip ilkel insanlarla temas kurmuş olan dünya dışı ileri medeniyetlere ait varlıklara zamanla "tanrı" adını verdiğini, onların putlarını yapıp onlara tapmaya başladığını ve pek çok dinlerin bu şekilde oluştuğunu iddia etmişti. Benzeri iddialar yakın zamanda History Channel'da ve National Geographic'te yayınlanan "Ancient aliens" isimli seri belgeselde de pek çok arkeolog ve uzay bilimci tarafından ortaya atıldı. Bilim adamı sıfatı almış alanında uzman bu kişilerin söylediklerinin sizce tutarlı tarafları var mı yoksa hepsi safsatacı mıdır? Göker Önen

Cevap: Daha önce aynı mealde bir soruya cevap vermiştim. Bu hikâyelerin Sümer yazıtlarında olması, hikâyelerin bir aslının bulunduğunu gösterir. İbret için hem Tevrat'ta, hem de Kur'ân'da zikredilmiştir. Önemli olan bu kıssaların kendisi değil, onlar yoluyla verilen ibret dersleridir.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ