SEVİYESİZLERE KIRILIP CAMİİ TERK ETMEYİN - EHL-İ SÜNNET
Cuma, 18 Eylül 2015 00:00

SEVİYESİZLERE KIRILIP CAMİİ TERK ETMEYİN - EHL-İ SÜNNET

Muhterem Hocam,

Selam ve saygılarımı sunar, Allah'tan sıhhatli uzun ömür niyaz ederim. Bendeniz çok okuyan, çok araştıran bir Müslüman'ım Elhamdülillah. Sizin birçok kitaplarınızdan, en önemlisi 12 Ciltlik Kuranın Çağdaş Tefsirinden çok şeyler öğrendim. Allah sizden razı olsun. Bu yüzden hoca geçinenlerin yaptıkları şeylere itiraz ediyorum. Bir tanesi belki hatırlayacaksınız sizin melekleri inkâr ettiğinizi söyleyen hoca kılıklı adam. Bugün ikindi namazına yolum o tarafa düştü. Namazdan sonra kendisine Kelime-i Şehadette söylediği ve eşhedü enne Muhammedin Abduhu ve Resulühü ve Habibuhu sözünün doğru olmadığını, Sizin söylediğiniz gibi Allah'ın kimseye sevgili demeyeceğini söylediğimde yeni gelen İmam efendi dahil olarak sizin,Yaşar Nuri'nin ve Bayraktar Hocanın Ehl-i Sünnet olmadığınızı söylediler. Ben de bundan sonra cuma namazı yerine evimde Öğle namazı kılmaya karar verdim. Bunların arkasında cuma kılmaktan evdeki Öğle namazının daha hayırlı olduğunu düşündüm.

Diyeceksiniz ki başka camii yok mu? Var fakat onlarda her hafta para toplamaktan başka şey yapmıyorlar. Mesela Papa geldiği hafta Roma'da yaptırılacak olan camiye para topladılar. Düşünün Vatikanin olduğu şehre camii yaptırılacak. Eh inşaallah olur.

Bir de size sorduğum bir soruyu tekrar soruyorum. Bu yıllarda Türkiye'den gelen hoca efendilerin hemen hepsi Fatiha Suresindeki Siratallazine'yi Siradallazine diye okuyorlar. Bugün gene ikaz edince öyle de okunabileceğini söylediler. Ne yapacağımı artık şaşırdım.

Allah rızası için bana yardim edin. Allah'ın rahmeti hep üzerinize olsun. Allah'a emanet olun..

Cevap: Raci Bey, gidip hocalarla tartışmanıza gerek olmadığı gibi beni referans vermenize de hiç gerek yoktu. Onların seviyesi belli. Ama öyle insanlar var diye camii terk etmek doğru değildir. Ayrıca bu davranış, kendini beğenme anlamına gelir. Ne lüzum var böyle şeylere, gider namazını kılarsın, imamın düşüncesi ne olursa olsun, cemaatin feyzi var. Durup dururken kendi başına öğle namazı kılmak, Cumayı bırakmak İslâm cemaatini küçümsemek anlamına gelir. Hiç kimseye hor bakma, incitme gönül yıkma.

O seviyesizler beni falancılarla, hatta müfteriliği sabit biriyle bir tutacak kadar vicdan yoksunudurlar. Benim hiçbir eserimi okumadan cahilce saldırıyorlar. Er yarın Hak Divanında belli olur. Allah, bana saldıranlardan iftira edenlerden hakkımı alacaktır. Buna inanıyorum.

Sizin de bir yanılgınıza dikkat çekmek isterim: Eşhedu enne Muhammedin değil, eşhedu enne Muhammeden'dir. Bazı hocaların bir kelimeyi size göre hatalı telaffuz etmeleri de önemli değil. Çünkü cemaat zaten Arapça bilmez. Allah da kulun ağzından çıkan kelimeden çok, onun içindeki düşüncesine ve ihlasına bakar.