CUMA NAMAZI İLE İLGİLİ BİR RÜYA *** “RÜYALAR HAKKINDA CEVAP ARIYORUM”
Salı, 02 Haziran 2015 00:00

CUMA NAMAZI İLE İLGİLİ BİR RÜYA

Merhaba Süleyman bey. Öncelikle şimdiye dek vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim. Dün gece sizi rüyamda gördüm. Sizin eve gelmiştim, oturuyorduk. Size bazı sorular sordum. Cuma namazı kadınlara farz mıdır dediğimde sağlıklı bütün müslümanlara farzdır dediniz. Sizinle tanışmayı çok isterdim. İnsanları doğru bilgilerle aydınlattığınız için teşekkürler. Din konusunda en çok sizin yazdıklarınızı okuyorum ve size güveniyorum.

Cevap: Rüyanız size gerçeği yansıtmış. Cuma namazı, sağlıklı bütün Müslümanlara farzdır. Kur'ân'da bütün inananlara Cuma namazına çağrı yapıldığında camie gitmeleri emredilmiştir. Bu emirde kadın erkek ayrımı yoktur. "Namaz kıl" emri de kadın erkek bütün Müslümanlara namazı farz kıldığı gibi Cuma Zikri yani Cum'a namazı kıl emri de bütün Müslümanlara Cumayı farz kılmaktadır. Zaten Peygamber zamanında kadınlar da hem cuma namazına, hem de diğer namazlara gelirlerdi.


 

“RÜYALAR HAKKINDA CEVAP ARIYORUM”

Merhaba hocam. Az evvel uyuyacakken aklıma rüyalarım geldi. Ve hasbel-kader google'a aratarak sizin soru cevaplarınızla karşılaştım. 19 ya­şındayım. Okuyorum. Tesettürlüyüm. Ama buna nazaran iyi bir kul değilim. Bazı konularda saf bir insanım evet ama bile bile haram işleyen biri saf olamaz sanırım. Çevremdeki insanlara hiçbir şekilde güvenmem fakat buna rağmen çok iyi davranırım. Ve iyi davranmaktan da mutlu olurum. Ama güvenmediğim halde iyi davranmam beni iki yüzlü insan sınıfına koyacak güçtedir. Hocam, konuya kendimi tanıtarak girdim, ya da kötüleyerek. Emin değilim. Şöyle ki, soracağım soruyu benim kulluğuma göre cevaplamanızı isticem sizden. Rüyalar.. Rüyalarım çıkıyor. hepsi değil, bir çoğu. Aynen Gördüğüm şekilde değil ama rüyanın ana fikrini gerçekte de yaşıyorum. Önceleri rüyayı görüyordum ertesi gün ya da bir kaç gün sonra oluyordu. Şimdileri ise gördükten bir hayli zaman sonra gerçekleşiyor. Ve bu rüyalar genelinde stresli olduğum zamanlarda sanırım oluyor. Bilemiyorum. Uzattım küçük bir konuyu, üzgünüm bunun için. Ancak bunun nedenini merak ediyorum. Sadık rüyalar sadık insanlarda görünür. Ancak ben kendimi o kadar temiz görmediğim halde hislerim kuvvetli, rüyalarım kuvvetli.. Oldum olası farklı olmak istemişimdir. Çevresel olarak değil de mistik açıdan sanırım. Ve bazı olaylar beni korkuturken aynı zamanda sevindiriyor ve şaşırtıyor. Hocam. İyi biri değilken bunlar nasıl oluyor? Lütfen mailime cevap verin. Sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar..

Cevap: Kızım ruhu saf, temiz olan kimselerin gönül gözü üstündeki perdeler ya kalkar veya şeffaflaşır. Sizin gördüğünüz rüyaların çıkması, ruhunuzun oldukça arınmış olduğunu gösterir. Peygamberlere vahiy sadık rüya şeklinde başlamıştır. Siz ruhunuzun arı olup olmadığını bilemezsiniz. Kendiniz hakkında peşin hüküm vermeyin. Ancak bu durumunuz, gönül gözünüzün üstündeki perdenin şeffaflığını gösteriyor. Bu Allah'ın size bir lütfudur. Biraz daha kendini ibadete versen daha güzel açılışlar görebilirsin. Namazlarını muntazam kılmaya çalış. Kimse hakkında da kötü zan besleme. Başkalarını düşünme yerine kendi içini düşün. Ruhunu daha da arıtmaya çalış. Allah'ı çok düşün. Daha mutlu olursun. Mutluluk dileğimle.