ASIL YARDIM, SAĞ ELİNİN VERDİĞİNİ SOL ELİN BİLMEMESİ ŞEKLİNDE OLANDIR PDF 
Salı, 21 Nisan 2015 00:00

ASIL YARDIM, SAĞ ELİNİN VERDİĞİNİ SOL ELİN BİLMEMESİ ŞEKLİNDE OLANDIR

Sevgili hocam,

Bir bayram yazınızda belirttiğiniz üzere inşallah insanlar Allah'ın sekinetini içlerinde hissederler de barış içinde birbirlerine yaklaşırlar.

Hocam bir de söyle bir şey arz edeceğim:

Essen şehrine taşındığımdan beri bize bir iki kilometre uzaklıkta Ditib in camisine gidiyorum. Bu caminin yeri eski ve daha çok bir ardiye görünümünde. On senedir her cuma para toplanır, topladıkları paraları da içlerinde elinden iş gelen insanlarla birlikte yeni yaptırdıkları camiye harcıyorlar. Kredi almıyorlar ve yalnızca bağışlarla yapmaya çalıştıkları için yavaş ilerliyor. Çatısını çattılar onun ince islerini yapıyorlar ama daha işi çok caminin. Bugün bir aylığına gelmiş bir imam güzel bir vaaz etti ve bin çarpı bin kampanyasıyla işlerin ancak bitirilebileceğini söyledi (yani ancak bin kişi biner avro verirse caminin tam teşekküllü olarak güzelce yapılıp hizmet vereceğini söyledi. Cemaatten yüzün üstünde insan veririm demiş ama 64 kişi ödemesini yapmış. Benim de içimde, on senedir oraya giderek onların her cuma topladıklarını cemaatten insanların da  çalışmak suretiyle oraya harcadıklarına  dair  bir his olduğundan oraya bin avro da ben vereyim diyorum (Türkiye'ye dönen eski hoca beş yıl kaldı düzgün bir insandı o, yoksa canhıraş çalışmazdı yamukluklar olsaydı)  yani bizim evimiz yok, Eşimin de öğrenciliğinde mecburen aldığı üç bin avroluk kredi var ödenecek ama onun dışında elhamdülillah maaşım ve ziyade çalıştıklarımla geçiniyoruz. Oraya da Allah'ın hayırda yarışın buyruğuna  uygun yardımda bulunarak iyi bir iş yapmak isterim ve size de danışayım dedim, ona göre ben de adımı yazdırıp bin avro vermeyi düşünüyorum.

Sevgiyle ellerinizden öperim,

Selamlar.

Cevap: ... Hayır yapacaksan yaparsın, bunu bana sormana hiç gerek yok. Ben ne diyebilirim? Ama borcun var, henüz ihtiyaçlarını tam karşılamamışsın. Yapacaksan, yüz- iki yüz lira vermen yeter... Ben seni yönlendirmiş olmayayım. Yardım yaparsan yap ama ölçülü davran. Adını yazdırmak da ne demek? Çok çirkin bir şey. Yardım yapanın adı Allah'ın kütüğüne yazılır. İnsanlara duyurmak Allah'ın rızasına uygun mu acaba? Ne ise karar size aittir. Selamlar.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş