AZAP ETMEK İLE İLGİLİ BİR SORU PDF 
Cuma, 17 Nisan 2015 00:00

AZAP ETMEK İLE İLGİLİ BİR SORU

Selamünaleyküm hocam diyerek konuya giriyorum.

Hocam benim çocukluğumdan beri bir arkadaşım var. Kendisi ile görüşmeme kararı aldım. Lakin uzun yıllar bana üstü kapalı şekilde din temalı baskı ve eziyet etmekteydi. Bendeniz kendisi yüzünden 15 gün akıl hastahanesinde tedavi gördüm. Doktorlar şizofreni teşhisi koydular.

Kendisine bundan 15 yıl kadar öncesinde senin mezhebinle benim mezhebim farklı, senin dünya görüşlerin biraz sert, sana ters gelir mi ileriye dönük bir şey olur mu diye sordum.

Ondan sonra üstü kapalı niye namaz kılmıyorsun diye belirli vakitlerde gün aşırı dile getirerek baskı yapardı. Dinimiz hoşgörüyü esas alır. İbadetin Kul ile ALLAH arasında olduğu bilinmektedir. Ayrıca sadece bir gün yıkandığım halde acele kendisi ile buluşacağım diye abdest alamadım yahut unuttum diye öldüresiye dayaklar attığını ve bunu yıllarca mezhep farklılığından dolayı içindeki kindarlığı atmak maksadıyla öldüresiye dayaklar atıp durdu.

Ben de yine arkadaşımdır. Düzelir diye yıllarca yanında konuşarak iyi hale gelmesini sağlamak amacıyla bekledim. Aileme saymadığı laf elinde kanıt olmadan belirttiği iddialarını bile sineye çektim. Kendini toplar düzelir diye...

Hocam ben şu soruyu sormak istemekteyim. Böyle birisi bana yaptıklarından dolayı bir kefaret bir fitre gibi bir şey ödemek durumunda mıdır? ALLAH katında bu kişinin hükmü nedir?

Saygılarımla...

Cevap: Senin yazdığına göre söylüyorum, gerçeği bilmiyorum. Benim aklım ermiyor, bu zamanda bir insan arkadaşını nasıl dövebilir? Kimsenin böyle bir hakkı yoktur. O kişi sizin ağabeyiniz yani büyük kardeşiniz ise belki olabilir ama yabancı biri sizi nasıl dövebiliyor? Siz buna niçin müsaade ediyor ve niçin bunu sineye çekiyorsunuz? Aklım ermedi doğrusu.

Onun, sana yaptığı haksızlıkların cezasını Allah katında çekeceği muhakkaktır. Ama tevbe her günahı siler. Seni döven ve sana haksızlık eden o sadist insan senden helallik alır ve Allah'a da gönülden tevbe ederse Allah dilerse onu affeder. Tevbe etmezse Kur'ân'a göre yaptığı kötülüklerin cezasını çeker. Çünkü "Zerre kadar iyilik eden, yaptığı iyiliğin karşılığını alır; zerre kadar kötülük eden de yaptığı kötülüğün cezasını çeker." (Zelzele Suresi) buyurmaktadır Rabbimiz.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş