BAŞA MESH *** KUR'ÂN HAYAT KİTABIDIR
Cuma, 20 Mart 2015 00:00

BAŞA MESH

Değerli hocam, abdest alırken sağ elime su alıp avuç içimle başımın üstünden öne doğru çekiyorum. Mesh etmiş oluyor muyum? İlgili konu hakkında üç parmakla başı alın üstünden enseye kadar götürüp geri getirmek baş parmak ve şehadet parmağı kullanmamak gibi kurallar gösteriliyor. Aklım karıştı. Cevabınızı rica edeceğim sn hocam. Saygılarımla…

Cevap: Öyle üç parmak beş parmak gibi kurallar, kabukçuların uydurmasıdır. Sizin yaptığınız doğrudur. Islattığınız avucunuzla başın tepesinden öne doğru çekmek ile mesh olur. Önden arkaya doğru çeksen de olur. Önemli olan başı ıslak elle meshetmektir. Nasıl meshedersen et, fark etmez. Şafiiye göre saçın üç teline dahi meshetmek yeterlidir.


 

KUR'ÂN HAYAT KİTABIDIR

Sayın Hocam, maalesef Yüce Allah Kur'ân'ı apaçık gönderdim dediği halde; ondan şifre çözenler var. Rahmetli M. Akif Ersoy Kur'ân mezarda okunmak ve fal bakmak için değildir dediği halde; maalesef ilahiyat tahsil edip Allah'ın güzel isimlerinden sayılara bağlı mana çıkaranlar var. Gerçekleri dini kitaplarınızdan ve bir gazetedeki yazılarınızdan öğrenmeye çalışıyorum. Allah sizden razı olsun. Sevgi ve saygılarımı sunarım.

Cevap: Teşekkür ederim, sağ ol Osman Bey. Dediğiniz gibi bu masalcılar güzel dinimizi hurafeye belediler. Kur'ân'ı şifre kitabına, fal kitabına çevirdiler. Mezarlık kitabı yapıverdiler. Ne diyelim. Demek ki halk hurafeye susamış. Bu uydurmaları almaya hazır. Eh "Ma'rifet iltifata tabi'dir; Müşterisiz meta' zayi'dir" demiş büyükler. Selam ve sevgilerle.