ÂDET İBADETE MANİ DEĞİL *** İNANÇ VE EVLİLİK HAKKINDA BİR SORU
Perşembe, 19 Mart 2015 00:00

ÂDET İBADETE MANİ DEĞİL

Selamünaleyküm hocam adet olduktan kaç gün sonra oruca namaza başlayabiliyoruz, Allah'a emanet olun…

Cevap: Adet ibadete engel değildir. Kur'ân, Adetli kadına sadece cinsel ilişki yasağı getirmiştir. İbadet yasağı getirmemiştir. Adet halinde de her namaz vakti için abdest alıp namazını kılarsın, istersen orucunu da tutarsın. Bu konuda pek çok yazdım. Sitede arşivden yazılarımı okuyabilirsin.

 


 

İNANÇ VE EVLİLİK HAKKINDA BİR SORU

Hocam ben bir süre önce dine felsefi açıdan bakan biriydim. Daha sonra bir arkadaşımın vesilesiyle Kur'ân okumaya, namaz kılıp oruç tutmaya başladım. Çok şükür, tövbe ettim ve dini vecibelerimi olabildiğince yerine getirmeye çalışıyorum. Evlenmeyi düşünebileceğim ahlaklı bir adamla tanıştım. Bu kişi, aynen benim eski halimde olduğu gibi din felsefeleriyle ilgileniyor; Allah'a inanıyor ama peygamber ve kitap konularında bilgi eksik­liğinden mütevellit inanç noksanı var. Bir yandan bu kişi ile evlenmemin günah olduğunu düşünüyorum. Diğer yandan da benim din konusunda arkadaşımdan etkilendiğim gibi, bu kişinin de benden etkilenerek doğru yolu bulabileceğini düşünüyorum. Sizce bu konuda nasıl bir mantık yürütmeliyim? Saygılarımla…

Cevap: Bence eğer adam iyi ahlak sahibi ve Allah'a da inanıyorsa siz onunla evlenin. İnşaallah ileride size bakarak o da doğru yolu bulur, dine döner. Allah hakkınızda hayırlısını versin.