KISKANMA HİSSİ Mİ YA DA NE *** TEKSAS'TAN MAİL PDF 
Cuma, 06 Mart 2015 00:00

KISKANMA HİSSİ Mİ YA DA NE

Hocam merhaba, ellerinizden öperim. Hocam benim büyük bir sıkıntım var. Utancımdan kimseye söyleyemiyorum.

Hayatımın son birkaç senesi pek iyi geçmedi. Zaman zaman etrafımda benden daha mutlu olan insanları kıskandığımı fark ettim. Daha doğrusu bu kıskanmak mı bilmiyorum. Kimsenin mutluluğunu bozmaya çalışmıyorum, o kişiler hakkında gıybet etmiyorum. Sadece kendi mutsuzluklarımı hatırladığımda içimin yandığını hissediyorum. Bu derdimi kimseye anlatamıyorum. Örnek vermek gerekirse, mutlu ve hayırlı bir yuva kurmak istiyorum. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Günaha meyil etmek istemiyorum. Ama bir türlü kısmet olmadı. Çevremde sürekli evlenen insanların mutluluğuna tanık olunca kendi yaralarım kanamış gibi hissediyorum.

Hocam acaba Allah katında büyük günah mı işliyorum? Allah tabi ki de her şeyi hayrı ile yapar. Buna inancım tam. Ancak evlenme isteğimi de bastıramıyorum hocam.

Benim hakkımda kötü düşünmenizi istemem. Ben namazını kılan, orucunu tutan, zekâtını veren, Kur'ân'ını okuyan biriyim. Allah yolunda elinden geldiği kadar çabalayan biriyim. Bu nedenle kalbimde böyle bir hastalık olmasını kendime yediremiyorum.

Hocam bu duygulardan kurtulmak için ne yapmalıyım? İçimde bu duygular olunca Rabbimden çok utanıyorum. Allah razı olsun…

Cevap: Allah herkese bir ana yol belirlemiştir. Herkes bir biçimde imtihan edilmektedir. Allah'ın belirlediği ana yol değişmez, değiştirilemez. Kadere inanan, üzüntüden kurtulur. Siz de Allah'ın takdirine kesin inanın, rahat edersiniz. Evlenip yuva kurmak hakkınız ama olmuyorsa üzülmeyin, belli olmaz, bir gün olur. Her şeyin hayırlısını isteyin.

Başkalarının mutluluğunu kıskanmak size bir şey kazandırmaz. Tam tersine sizi daha da mutsuz eder. Felak Suresini düşüne düşüne okuyun. İçinize kıskançlık duyguları geldikçe Tevbe deyip Allah'a sığının ve onların mutluluğuna sevinmeğe çalışın. Böyle böyle bir gün bu duygularınızı bastırıp yenersiniz. Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Allah darda kalmış olan kulunun imdadına yetişir. Halinize razı olursanız Allah'ın rızasını kazanırsınız. En büyük mutluluk Allah'ın rızasına ermektir.

 


 

TEKSAS'TAN MAİL

Hocam ABD-Teksas'tan hürmetler...

Sizi çok yakından takip ediyorum, özellikle son 2 yıldır. Daha önce size e-mail attım fakat sorularıma cevap gelmedi. Sorularımızı buradan sorabilir miyiz?

Saygılarımla hocam, Allah sizi başımızdan eksik etmesin!

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş