EVLİLİĞİMDEKİ SORUN (2)

(...dünden devam)

İlişki esnasında gaitasını tutamamak demek olan azyeta, akidden sonra erkekte görülürse kadının fesih hakkı vardır ama kadında görülürse erkeğin fesih hakkı yoktur.

Ba. Erkeğe özgü kusurların: cebb, ‘aneh, hisâ ve i‘tiraz olduğunu söylemiştik.

Cebb: penisin ve husyelerin, cinsel ilişki kuramayacak derecede kesik olmasıdır. Penisi kesik olana mecbûb denilir. Penisin sadece baş kısmının kesik olması, münâsebete engel değilse, ayrılma kusuru sayılmaz.

‘Aneh: Penisin, cinsel ilişki kuramayacak derecede küçük, ya da anormal ölçüde büyük olmasıdır. Hisâ: husyelerin küçük olmasından veya burulmasından ötürü menî sıvısının çıkmaması durumudur. İ‘tiraz da, organın sertleşmemesidir.

Erkekte bu kusurlardan biri olunca kadının nikâhı feshetme hakkı vardır.

Ca. Kadında bulunan kusurlara gelince: Bunların ratk, karn ve afel olduğunu zikretmiştik.

Ratk: Vaginanın dudaklarının, cinsel ilişkiye engel olacak biçimde yapışık olması; karn ve afel, kadının fercinde, ilişki yolunu kapatacak bir şişlik (ur) bulunmasıdır.

Erkek, karısındaki bu tür bir kusurun ameliyatla düzeltilmesini ister de kadın razı olmazsa erkeğin nikâhı bozma hakkı doğar.

Erkek, kadının geçimini ve konutunu sağlamak zorundadır. Eğer kadının yiyeceğini, giyeceğini ve konutunu sağlamazsa kadın, nikâhı feshetme hakkına sahibolur.

Görüldüğü üzere İslâm hukuku, hiç de iddiâ edildiği gibi kadını erkeğin mahkûmu yapmamış, gerekli durumlarda ona nikâhı bozma; hattâ kendini boşama hakkı dahi tanımıştır.

 ***


 

KADINLIĞA ÖZENEN ERKEK

Hayırlı ramazanlar hocam, benim bir arkadaşım, Erkek 31. Yaşında, yaklaşık bir senedir Bisexuell oldugunu söylüyor, hiçbir erkekle ilişkisi olmamış, herşey bir sene önce Ten çorabına olan merakından başlamış, önce bayanlarda görünce hoşuna gitmiş, sonra nasıl olduğunu merak etmiş ve kendine almış ama bununla kalmayıp, topuklu ayakkabı, iç camaşırları falan da almış, içinden bir şey onu o tarafa çektiğini söylüyor, camiilere, hocalara gitmiş, sadece dua et demişler, kendisi bir sene öncesine Kadar evliydi, 7 sene süren bir evliliği oldu ve evliliği bittiken sonra kadınlarla ilişkisi oldu, daha geçen haftaya kadar da bir beraberliği vardı yine bir bayanla. Kendisi bu durumdan kurtulmak isteyip istemediğini bilmiyor, çünkü kadın gibi giyinince kendini huzurlu hissettiğini söylüyor. Hamburg üniversite hastanesi eşcinsellik için Therapie veriyormuş, oradan termin almak istiyor, dünyaya bir kez geldiğini ve hastane kararına göre durumu kabulleneceğini söylüyor, yani hastane eşcinselsiniz derse öyle kalmak istiyormuş, çünkü dünyaya bir kez geliyormuş. Çok korkuyorum hastane öyle diyecek diye, çünkü ailesi yıkılır, abisi onu öldürür. Ve muhakkak bir gün pişman olacaktır, nolur bana yardım edin,  Hocam onu nasıl kurtarabilirim? Selat-i Tefriciye duasını 4444 kez okusak olur mu? Düzelir mi o zaman? Bir siteden fiili dua etmemiz gerektiğini söylediler, fiili dua ney? Onu bu yolda yalnız bırakıp kaderine teslim etmek istemiyorum, onu kurtarmak istiyorum ama ne yapacağımı, nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum, lütfen bana yardım edin, ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum ve napıcamı bilmiyorum...

Cevap: Ben öyle şeylerin uzmanı değilim. Herkes kendi kaderine koşar. Hak ne dilemişse o olur.