PEYGAMBERİMİZE İFTİRA OLAN DUA SÖZLERİ PDF 
Çarşamba, 11 Şubat 2015 00:00

PEYGAMBERİMİZE İFTİRA OLAN DUA SÖZLERİ

Hocam kolay gelsin; bildiğiniz üzere internetin yaygın olarak kullanıldığı günümüzde çok çeşitli bilgiler ile karşılaşmaktayız. Aşağıda yazılı olan metin ile ilgili olarak bizim yorum yapma durumumuz olmadığı için sizin gibi akademik kariyeri olan kıymetli bilim insanlarının fikirleri, yorumları önem arz etmektedir. Bu konu ile bilgilendirme yapabilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim...

Erkek çocuk olması için:

Duanın kabul olması hakkında yazıda bildirdiğimiz gibi düzgün itikada sahip olup, haramlardan kaçıp, dinimizin emrine uyanın ve şartlarına uygun dua edenin duası muhakkak kabul olur. Böyle salih bir kimse, yatağa girince, önce İhlas suresini okur. (Ya Rabbi, bana bir oğul ihsan edersen ismini Muhammed koyacağım) der. Böyle dua edenin, Allahü teâlânın izniyle erkek çocuğu olur. (Şir’a şerhi)

Yine aynı kitaptaki hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Hanımı hamile iken, elini onun karnına koyup, “Bismillahil-ahadis-samed ellezi lem yelid ve lem yuled. Ya Rabbi, bu çocuğun ismini Mu­hammed aleyhisselâmın hürmetine, Muhammed koydum” derse, bu çocuk erkek olur.)

Yine aynı kitapta, (Kadın, hayzdan temizlendikten sonra beş gün içinde hamile kalırsa, çocuğu erkek olur. Beşinci günden sekizinci güne kadar olursa kız olur) deniyor.

Cevap: Böyle hadis olamaz. Bunlar hep yalan ve Peygamberimize iftiradır. Peygamberimiz bu tür sözler söylemekten münezzehtir. Bir kere hayız kesilmesinin ardından sekizinci günde veya daha az günde kadın hamile kalmaz. Çünkü henüz yeni yumurta dönemi girmemiştir. Ancak hayız kesiminden itibaren takriben iki hafta sonra yeni yumurtlama dönemi başlar ve kadın ancak o zaman hamile kalabilir. Bilim verilerine ters, akıl mantık dışı şeylerin İslâm'da yeri yoktur.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş