UYDURUK DUALARI BIRAK, PEYGAMBER DUASINA BAK (1)
Cuma, 06 Şubat 2015 00:00

UYDURUK DUALARI BIRAK, PEYGAMBER DUASINA BAK (1)

Çok muhterem Hocam,

Öncelikle dinini elinden geldiğince yaşamaya çalışan bir insan olarak yazılarınızla, paylaştığınız değerli bilgilerinizle üzerimde çok hakkınızın olduğunu bilmenizi isterim. Helal ediniz hocam.

Hocam sorum şu, dediğim gibi dinimi elimden geldiğince yaşamaya çalışan, namazımı kılmaya özen gösteren, olabildiğince Hak yolunda olmaya çalışan bir insanım. Rabbim katında makbul eylesin inşallah. Ancak her insan gibi benim de içinden çıkamadığım sorunlarım var. Hocam, bende yıllar önce bir panik atak hastalığı ortaya çıktı. İlaç kullanmayı istemediğimden çok düzenli bir tedavi olmadım. Bir de bu tarz rahatsızlıklarda kullanılan bu ilaçlar uyku yapıyor Hocam ve benim iki çocuğum var, Allah ömür versin, anlayacağınız bu nedenle kullanmadım. Eşim sağolsun çok çok iyi, merhametli bir insandır. Ama bu psikolojik sorunlarda çok katı davranıyor. Atağım tuttuğunda ki çok seyrek oluyor ama endişemi kontrol edemiyorum hocam. Elimde değil. Eşim de beni o anda çok zavallı aciz görüyor ve bana şefkat göstermek yerine bağırıp çağırıyor, bunu bana yakıştıramadığını söylüyor. Ve ben kendimi iyice acınası hissediyorum ve bu duygu beni çileden çıkarıyor. Çok yalnız bir hayatım var. Ailemle gönül bağı olarak yakın değilim. Onlar kendi dertlerinde, beni soracak kimsem yok. Tek tutunacak dalım evlatlarım. Namazlarım da olmasa çok kötü olurdum hocam. Çare ararken internette Şahmeran duası diye bir dua gördüm. Çok tesirli olduğu yazıyordu ama yorumlardan ürktüm doğrusu. Şu zamanda güvendiğim tek alim sizsiniz. Lütfen bu dua ile ilgili beni aydınlatır mısınız? Çok ihtiyacım var, çare yine derdi verendedir. Ya da siz bana bir dua önerir misiniz? Lütfen beni en kısa sürede yanıtlayın hocam. Buna çok ihtiyacım var.

Saygı ve hürmetle ellerinizden öperim. Allah'a emanet olun.

Cevap: Kızım Allah sana gönül huzuru ve acil şifa versin. Doğrusu yazdığınız duayı ben bilmiyorum. Çünkü Peygamberimizin duaları arasında böyle bir dua yoktur. Zaten olamaz da. Çünkü Şahmâran kelimesi Farsçadır. Şah, padişah demektir. Mâran da yılanlar anlamına gelir. Şahmâran yılanlar padişahı demek olur. Hz. Peygamber Farsça bilmez ve konuşmazdı, onun duaları kendi dili olan Arapça idi.

Şimdi siz böyle uydurma duaları bırakın da Peygamberimizin okuduğu duâlardan birini okumaya çalışın. Ben size sıkıntı için iyi gelen bir dua gönderiyorum. Bunu inanarak ve içtenlikle okursanız inşaallah şifa bulursunuz. Şifayı verecek Allah'tır. Allah'a güvenin, ibadet ve dualarınızı eksik etmeyin. Bir gün sıkıntılarınız geçer inşaallah.

(devamı yarın..)