MAUN SURESİ ÜZERİNDEKİ İLGİSİZ VE AŞIRI YORUM (5)
Çarşamba, 21 Ocak 2015 00:00

MAUN SURESİ ÜZERİNDEKİ İLGİSİZ VE AŞIRI YORUM (5)

 (...dünden devam)

Bunu yapamayan insan kâfir müşrik mi oluyor? Hocam Yaşar hocanın bu yazdıklarını okuyunca irkildim ve korktum. Gaflet içinde namaz kılanlar imansız mıdırlar fakiri doyurmayanlar imansız mıdırlar? Yetimi fakiri fukarayı itip kakanlar hor görenler kâfir veya müşrik midirler? Vergi kaçıran bir lira da olsa kamu hakkı yemiş oluyor? Yukarıda saydığım çeşitli örnekler Maun suresini ihlal edenler sıfatına giriyor otomatikman kâfir müşrik en kötüsü kâfirlikten de öte mürai oluyor, Allah muhafaza ben ve benim gibiler bu Maun suresinin itham ettiği kişiler kâfir müşrik mürai gibi bu tip insanlar kategorisine mi giriyoruz? Hocam Yasar hocanın bu yorumları doğru mudur.? Yoksa kendisi mi yanılıyor? Eğer bu söylenenler doğruysa bir insan bu derece hayatı boyunca devamlı kendisini nasıl kollayabilir.? Mesela en ufak yola çöp atmak, çekirdek kabuğu mendil izmarit vs. pek iyi bir şey olmasa da çok insanların yaptığı binde bir de olsa yola tükürmek. Ve birçok ufak sayılsa da benzer şeyler aslında kamu hakkına giriyor. Eğer böyle şeyler bile insanları kâfirlikten de öte müşrik mürai yapıyorsa insanlar kendilerini devamlı nasıl koruyabilirler?

Hocam Yaşar hocanın yazılarını defalarca okuduğum halde benim anladığım kadarıyla başka yoruma yer vermiyor ve ben şu anda çok endişeliyim. Hocam lütfen yardımınızı bekliyorum bu konunun esası nedir?

Hocam ayrıca ben şimdiye kadar vergi konusundaki yaptığım yanlışları nasıl telafi edebilirim? Ben her sene zekâtımı veriyorum ama Devlete fazla vergi vermemek için doğru beyanname vermiyordum. Yani bu benim çalışarak kazandığım para, kimseden çalmıyorum, fikrini güttüm. Senelerdir buradan Eurodan önce Mark zamanında kayın valideyi ihtiyaç sahibi olarak gösterdik her ay Türkiye'ye 400,-500 mark para gönderdik Türkiye'ye gidince bankadan geri aldık, kayın valideye yeri gelince belki senede 400 Mark verdik ama her ay değil; devleti kandırdık fazla vergi vermedik veya hiç vermedik. Yaptığım başka yanlış bir iş de burada satın aldığım bir ev için devletten 8 senede tamamı 22500 Euro'ya yakın bir para aldık fakat sonradan öğrendiğime göre bu paranın tamamını alabilmek için evin kullanım alanının en az yarısının kullanılması gerekiyormuş, oysa biz evin dörtte biri kadar bir yerini kullandık ama yarısını kullanmış olarak gösterdik ve devlet yardımının tamamını aldık. Daha önce de ek iş olarak dönerci dükkânı çalıştırdık ve gelirin çoğunu göstermedik. Burada benim bildiğim kadarıyla Devlet belli bir limiti geçince çok aşırı vergi alıyor; ek gelir olarak hepsini gösterseydik belki de emeğimize bile değmeyecekti. Onun için buradaki gelirimizin hepsini göstermedik. Hocam ben bu yanlışlarımı nasıl telafi edebilirim? Daha önceleri bu vergi olayını ben her sene zekâtımı zaten veriyorum diyerek çalışarak kazancımdan da fazla vergi vermemek için kimseden çalmadım hesabını güderek önemsemedim ve kayınvalideyi bakımlı gösterip ödediğim vergilerden iade aldım. Ben bunu şimdi nasıl telafi edebilirim?

(devamı yarın..)