ACİL SORU: KÜRTAJ GEREKLİ Mİ? PDF 
Cuma, 16 Ocak 2015 00:00

ACİL SORU: KÜRTAJ GEREKLİ Mİ?

Selâmünaleyküm Hocam, ben 27, eşim 25 yaşında, evleneli 8 ay olan bir aileyiz. Genel aile yapımız, 5 vakit namazını kaçırmayan ve mümkün olduğu ölçüde İslami usullere göre hayatını yaşamaya çalışan bir aileyiz.

Geçtiğimiz günlerde eşimin 4 haftalık hamile olduğunu öğrendik. Sevindik, Allah'a şükrettik. Fakat doktorumuzdan öğrendiğimiz bazı şey­lerden sonra sevincimiz yerini tedirginliğe ve ne yapacağımızı bileme­diğimiz bir ruh haline bıraktı.

Eşim 5 Nisan 2014 itibariyle hamile kalmış. Biz hamileliğin farkında olmadan 17 Nisan 2014 günü "Menenjit, Kızamık ve Oral Polio" denen aşıları yaptırdık. Aşıları yaptırmamızın sebebi önümüzdeki ay gitmeyi planla­dığımız Umre yolculuğu idi.

Fakat daha sonra doktorumuzdan öğrendik ki yaptırdığımız aşılardan Kızamık ve Oral Polio aşıları "canlı aşı" oldukları için hamile kadınların yaptırması son derece zararlı aşılarmış. Maalesef bize aşı yapan hemşire hiç bir şekilde bu uyarıları yapmadı. Doktor son kararı bize bırakmakla birlikte, gebeliği sonlandırmamızı önerdi. Gittiğimiz farklı doktorların da görüşü aynı doğrultuda. Bu aşıları olan kadınların, aşı yaptırdıktan sonra kesinlikle 3 ay süreyle hamile kalmaması gerekiyormuş. Hamileyken bilmeden yaptırdı­ğımızı bu aşılardan dolayı çocuğun kalbinin delik olması, zihinsel engellilik, körlük, sağırlık, zekâ geriliği gibi değişik hastalıklarla doğma olasılığı yük­sekmiş. Tabi kesin değil ama ihtimaller çok yüksek.

Biz normal şartlarda çocuğumuzun olmasını istiyoruz. Bu konuda aklımızda en küçük bir şüphe yok. Fakat bazı ihmaller ve bilinçsizlikten dolayı, çocuğumuza çok zararlı olan bu aşıları yaptırmışız. Tabiri caizse kendi elimizle yavrumuzu zehirlemişiz. Ortada böyle bir gerçek var.

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda, gebeliği sonlandır­mamız dini açıdan uygun olur mu? Eğer uygun olur ise bebek en son kaç haftalıkken gebeliği sonlandırabiliriz?

Mantığımız ve vicdanımız arasında sıkıştık kaldık. Zamanımız az olabilir, en kısa zamanda cevap verirseniz çok seviniriz. Allah razı olsun…

Cevap: Bu konuda karar tamamen size aittir. Henüz üç ay dolmadan bir risk söz konusu olunca çocuğun alınmasına cevaz verilir. Bu konuda doktorların sözüne itibar edilir. Ama hiçbir şey için garanti verilemez. Doktorlar tehlike görebilirler ama bakarsınız Allah'ın koruduğu bebek sapasağlam doğar. Ben Hakk'ın kaderine teslim olmayı uygun görürüm. Allah yardımcınız olsun.  

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş