YASAK İLİŞKİNİN SONUCU (1)
Salı, 13 Ocak 2015 00:00

YASAK İLİŞKİNİN SONUCU (1)

 Ben evli bir adam tarafından tecavüze uğradım ve kızlığımı kaybettim. Namusumu almış olduğu için kendisinin benimle evlenmesi için çıkmaya devam ettim, ilişkimiz olmadı ama benimle çıkmaya devam ediyordu ve karısından boşanmak istemiyordu, hala da öyle. Durum hakkında ne yapacağımı bilemedim, onunla çıkmaya devam ettiğim süre içerisinde işlediğim günahlar, karısına yedirmiş olduğu hakları ve bana kötü muamelesine anlam veremiyorum. Beni hem kaybetmek istemiyor hem de bana kötü davranıyor, ne yapmam gereklidir, kendisinden bu güne kadar para da almadım, bana ailem bakıyor ve ailemin bu durumdan haberi olmadı, kimseye derdimi, anlatamadım. Lütfen yardımcı olunuz. Erkek olduğu için bunun kendisinin en doğal hakkı olduğunu ve karısına bakmaya devam etmiş olmasına anlam veremiyorum. Kur'ân'da yer alan erkeklerin 4 kadına kadar olan hakkı bu anlama mı gelmektedir?

Hocam ilişkimiz önden olmadı ama bana hep arkadan yakınlaşmak istedi ve öyle devam etti. Günah olduğunu sonra kendisine üzerimdeki hakkını nasıl ödeyebileceğini sorduğumda senin hiçbir hakkın yoktur diye cevaplar verdi.

Cevap: Kızım ben ne diyebilirim? Sen kendini ona teslim etmişsin, hem yazından anlaşıldığına göre bu iş hayli sürmüş. O alçak insan senden istediğini alınca bırakmış. Artık ne olmuşsa olmuş, geçmişi unut, tevbe ve istiğfar et, Allah'tan af dile. Allah taala bütün günahları bağışlar. O tevbeyi çok kabul eden, merhametlilerin merhametlisidir! Sen bu olayı hiç kimseye söyleme. Hatta içinde de tutma, içinden çıkarıp at, tamamen unut. Gönülden tevbe edersen Allah bağışlar. Bunda kuşku yoktur. Önden sana zarar vermediğine göre Allah bir kısmet çıkarır, evlenirsin. Ama bir daha böyle bir yanlışı yapma! Allah hakkında hayırlısını versin.

OKURUN YARDIM TALEBİ

Hocam ilişkimiz önden olmadı ama bana hep arkadan yakınlaşmak istedi ve öyle devam etti. Günah olduğunu sonra kendisine üzerimdeki hakkını nasıl ödeyebileceğini sorduğumda senin hiçbir hakkın yoktur diye cevaplar verdi.

Çok zor durumdayım hocam lütfen yardım edin. Ne yapacağımı bilmiyorum ikimiz de tövbe ettik ama yine de görüşmeye devam ettik. Ben mecburen kızlık ameliyatı oldum o zaman, bunu kimseye anlatamayacak kadar acizdim, şimdi ise ileride evleneceğim adam olursa ona da yalan söylemek istemiyorum. Bana bu senin kaderinmiş diyor, beni suçluyor, senin günahın diyor.. Kendisine beni bu zor durumdan kurtarması için nüfus üzerinde evlenip bir müddet sonra boşanmayı ve bana iyi(yalansız)bir gelecek bırakmasını teklif ettim. Onu da kabul etmedi. Hiçbir şey yapmak istemiyor. Yardımcı olunuz, nolur!

(devamı yarın..)