BENİM AİLEM ÜZERİNDE HAKKIM YOK MU? *** ABDEST BOZULUR MU? *** TAKDİRE TEŞEKKÜR
Cumartesi, 10 Ocak 2015 00:00

BENİM AİLEM ÜZERİNDE HAKKIM YOK MU?

Selâm hocam Kur'ân'da ana babaya öf bile demiyecen buyuruyor. Peki hiç evlat hakkı yok mu? Ailem bana baktım diye devletten ayda 750 tl alır 3 aylığıma da el koyuyorlar, hiçbir ihtiyacımı da karşılamıyorlar. Sadece bana kendi 3 aylığımdan 3 ayda 350 tl verirler; kntrumu elbisemi tüm kendi harçlığımla alırım hocam. Ben de insanım havas ettiğimi alamıyorum. Görüşlerinizi öğrenmek istedim…

Cevap: Ailenin, senin aylığını alıp kendilerine harcamaları yanlıştır. Bunu hak hukuk gözeten ana baba yapmaz. Ama acaba senin aylığını kendilerine mi harcıyorlar, yoksa sen farkına varmadan senin için mi biriktiriyorlar, bu husus bilinmez. Her ne ise sen yine anne babana saygılı davran. Onlar asla senin kötülüğünü istemezler. Ama senin heves ettiğin şeylerden de seni mahrum bırakmamaları gerekir. İnşaallah bu hususu düşünür ve sana biraz daha anlayışlı davranırlar. Her ne olursa olsun, sen anne babana saygıda kusur etme yavrum.

 


 

ABDEST BOZULUR MU?

Hocam iyi günler, namaz kılarken gülmek abdesti de bozar mı? gülmenin derecesine göre değişiyor mu? Sesli veya sessiz gülmek arası fark var mı?

Cevap: Abdesti bozan şeyler mâharaca minessebîleyn, yani iki yoldan çıkan şeylerdir. Yani küçük ve büyük tuvalettir. İşte Kur'ân'a göre abdesti bozan şeyler bu iki yoldan çıkanlardır.

 


 

TAKDİRE TEŞEKKÜR

Sevgili Süleyman Ateş Hocam, canı kalpten size teşekkür ediyor ve, sizin gibi değerli ama gerçek değerli alimin okuyucusu, takipçisi olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu bugünkü yazınızdan da ruhen teyit ettim.

Dışarıda, yakınlarımla muhabbette referansım KUR'ÂN ve Süleyman Ateş Hocam'ın doğru mealleri, anlatımları vbg. dediğimde bana yapılan saldırılar.

Ne kadar güzel, doğru ve yaratanımızın gerçek yolunda olduğumuzun ispatı oluyor.

Tekrar tekrar teşekkürler ve selâmlar…

Cevap: Teşekkür eder, ebedi saadetler dilerim. Hak yolunda Cenabı Hak bize yardım eylesin.