NAMAZDA HUZUR BULMA SORUNU *** KUR’ÂN GÖNÜL DERTLERİNE ŞİFA, OLUMSUZ YAKLAŞANLARA VEBAL
Çarşamba, 31 Aralık 2014 00:00

NAMAZDA HUZUR BULMA SORUNU

Merhaba hocam, ben namazlarda her zaman huzuru yakalamıyom; huşu içinde kılmadığım namaz kabul olmaz mı? Bir de hocam Yasin-i Şerifi mealinden okuyup dileğime vesile etsem olur mu? Bana hangi Kur'ân mealini tavsiye edersiniz? 3'ncü sorum da salaten nariyeyi okumak sevap kazandırır mı? Hocam rahatsız etmek istemezdim ama bilmediklerimi soruyom. Kusura bakman…

Cevap: Namazda huzur alabilmeniz için önce huzur ile, güzelce abdest ala­caksınız, sonra namaza dururken Hak'tan başka her şeyi iftitah tekbiri ile birlikte kalbinizden çıkarıp atacaksınız. Gönlünüzde yalnız Allah kalacak. Gönlü sadece Allah'a tahsis edeceksiniz. Öyle olmayınca huzur olmaz. Zira Kur'ân'ın açık ifadesiyle bir kişide iki kalb olmaz, yani bir anda iki düşünce beraber bulunmaz. Allah'a yönelmiş iken gönlünüzde para, mal, çoluk çocuk, dünya gaileleri varsa o durumda Allah'a yoğunlaşma söz konusu olamaz. Şimdi gönül dünya meşgaleleriyle dolup taşarken huzur mu arıyorsun? Huzur bulabilmek için kalbi tüm dünya işlerinden, düşüncelerinden boşaltmak gerekir. Bunun yöntemi de Allah'ı çok çok anmaktır. Onun için Kur'ân: "Allah'ı çok zikrediniz!"  buyurmaktadır.

 


 

KUR’ÂN GÖNÜL DERTLERİNE ŞİFA, OLUMSUZ YAKLAŞANLARA VEBAL

Evet, hocam, aradığımız cevapları her zaman Kur'ân'da bulabiliriz, çünkü yaratan hayatı kullanma talimatı olarak onu göndermiş, Efendimiz vasıtasıyla. O yüzden onu çok okumalı, anlamaya, çalışmalıyız. Haksız mıyım?

Cevap: Kur'ân gönül dertlerine şifadır. İnanarak okuyanlar onunla huzur bulurlar. Önyargı ile okuyanlar ise perişan olurlar. Huzursuzluklarına huzursuzluk katılır, küfür cehennemine atılırlar. Hak kelâmına imanla yaklaşmak gerekir. Allah bu Kitap ile kabileleri imparatorluk düzeyine yükseltmiştir, bu kitaba sırt çevirenleri de tepetaklak yapacağını buyurmuştur.