HZ. İSA HAKKINDAKİ HADİS *** DİŞ KAPLATMA
Cuma, 05 Aralık 2014 00:00

HZ. İSA HAKKINDAKİ HADİS

Hocam saygılar sunarım... sizden başkasına güvenemiyorum....Martin Lings Hz. Peygamber’in hayatını yazmış- 32. sayfada deniliyor ki..........resulullah- ...............göğsümü karla yıkadılar....ve şunları da ekledi.- Meryem ve İsa dışında, doğduğu andan itibaren tüm Âdem oğullarına şeytan dokunmuştur...... o tarihlerde yani süt annesi Halime’nin yanında iken 6 yaşında olan Hz. Muhammed bu sözleri söylemiş midir? Saygılar sunarı...

Cevap: Hz. Peygamber'in, göğsünün karla yıkanmasını anlayamadım. Medine ve Mekke'de kar olmaz ki.

Ama İsa dışında tüm doğan çocuklara şeytanın dürttüğü hakkında Hadisler vardır. Bu sözle Peygamberimiz İsa'nın temizliğini, Cebrail'in üflemesiyle yaratıldığını anlatmak istemiştir. Martin Lings'e gelince kitabının baş taraflarını okumuştum. Ama kendisi hakkında derinlikli bilgim yoktur.


 

DİŞ KAPLATMA

Merhabalar ben Hanefi Mezhebine dâhilim. Geçenlerde ön dişlerimdeki boşluk ve kötü görüntü nedeniyle bonding işlemi yaptırdım. Bu işlem araları dolduran ve gerçek dişin üstüne bir kaplama şeklinde yapılan bir dolgu işlemi. Operasyon için bir hafta önceden randevu aldığım ve ikinci bir seans gerektiği için özel haldeydim. Şimdi içime şüphe düştü. Bazı makaleler sorun olmayacağını yazarken bazı yerlerde keyfi yapılınca gusül kabul olmaz diyor, ne olur benim dişlerimle ilgili bir sağlık problemim yokken kötü göründüğü için yaptırdım. Benim guslüm kabul olmayacak mı? Acil cevap verin ne olur ne yapmam gerekiyor; söktürmeli miyim?

Cevap: Böyle içi boş işlerle uğraşma. Senin guslün de kabul olur, namazın da. Diş kaplama en temiz iştir. Doktor dişi iyice temizler, sonra kaplar. Ben insanların bu kadar ilkel düşünmelerini bir türlü anlayamıyorum. Kızım böyle sözleri hiç anımsama. Kuşkuları içinden çıkar. İslâm kolaylık ve temizlik dinidir. Geri kafalılık değildir.