RÜYA YORUMU ÜZERİNE *** KİNAYELİ BOŞAMA
Perşembe, 04 Aralık 2014 00:00

RÜYA YORUMU ÜZERİNE

Selâmünaleyküm hocam. İki yıldır beni üzen çok tatsız bir olay yaşadım. Ben hayatım boyunca hep muhafaza ettim kendimi, hep uzak durmaya çalıştım ikili beraberliklerden, sonra bir gün biriyle tanıştım, çok sevdim ve çok sevildiğime inandım, tamam dedim bu insan Allah’ın bana bahşetmiş olduğu en güzel lütuftur. Çok geçmeden birkaç ay sonra ayrıldık. Alışamadım, hep dua ettim, dua ettikçe Allah’ı daha çok tanıdım, tanıdıkça ona daha çok güvendim. Dua ederken hep Allah’tan onu hayırla vermesini istedim. Dua kaderi değiştiriyorsa rabbim şerleri hayra çevirir, dua etmeme müsaade ediyorsa kabul edecektir dedim... Hep duanın kabulüyle ilgili rüyalar gördüm. Hatta bir gece o kadar çok ağladım ki öylece uyuya kalmışım. Rüyamda görmediğim bir adam bana peygamber diyor ki üzülmesin, duası kabul olacak ama bir şey var, eksik yapıyor, dedi. Sonra bana üç renk gösterdi. Biri kırmızı, biri yeşil, biri beyaz ve bana kırmızı rengin Fatiha, yeşil rengin Yasin, beyaz rengin de arkası delikli süveter dedi.

Yani anlayacağınız böyle bir rüya görmeme rağmen iki yıldır bu olayla ilgili olmayacağına, şer olduğuna dair şeyler karşıma çıktı. Ben de istihare namazında kırmızı renk görünce vazgeçtim ama sonra madem böyle bir rüya gördüm, madem o kadar çok dua etmeme müsaade edildi, dedim, şimdi niye şer anlamıyorum. Hocam lütfen bana bir cevap yazın bu olay benim bu yaşıma kadarki en büyük imtihanımdı. Bana bu konuda ne söyleyebilirsiniz? Teşekkür ederim..

Cevap: Ben rüya yorumcusu olmadığım gibi çöpçatan da değilim. Böyle şeyler benim uzmanlık alanıma girmiyor. Önce aklın var, aklınla düşün, taşın, sonra istihareye yat. İstihareye yatmak da sünnet değildir. Sünnet olan, iki rek'at namaz kılıp gönlüne gelen ağırlıklı düşünceyi beklemek ve ona göre hareket etmektir. Aklın gereği ne ise onu yaparsın kızım...

 


 

KİNAYELİ BOŞAMA

Selâmünaleyküm muhterem Hocam.

Sizin yayınladığınız İlmihalden de okumama rağmen şu iki sorunun cevabını bulamadım.

1. Bir kimse hanımıyla kavga ettiği bir anda açık ya da kinayeli bir boşama sözü kullanıp kullanmadığı konusunda şüpheye düşse boşanmış sayılırlar mı?

2. Kişi öfkeli bir anında söylediği kinayeli bir boşama sözünü ne niyetle söylediğini sonradan hatırlamasa boşanmış sayılır mı? Saygı ve muhabbetle... Cenâb-ı Hakk ilminizi tezyid, sa'yinizi meşkûr etsin!

Cevap: Siz benim ilmihalimi nasıl ve hangi baskısından okudunuz da cevabını alamadınız? Bu meseleyi gerek gazetedeki sütunumda gerek sitemde en az 20-30 kez yazdım. Kinayeliyi falan bırak. Kadın boşamak Kur'ân'ın açıkladığı biçimde olur. Karısını boşamak isteyen temizlik süresi içinde ona yaklaşmadan bir kez boşar, bir ay geçtikten sonra yine yaklaşmadan bir daha boşar. Bir ay daha geçtikten sonra yine yaklaşmadan bir daha boşar. Böylece boşama işlemi tamamlanır. Öyle kinayeliymiş bilmem neliymiş sözlerle boşama olmaz. Talak Suresinin 1-2. âyetlerini okuyun. Soru ve Cevaplarla İslam adlı eserimi okuyun. Konunun izahını bulursunuz.