CEHENNEM AZABI SONSUZ MU? (1) PDF 
Cumartesi, 29 Kasım 2014 00:00

CEHENNEM AZABI SONSUZ MU? (1)

GÜZEL İNSAN RABBİMİN SEVGİLİ KULU, DEĞERLİ HOCAM,

Diyanet işleri başkanlığına ve ilgili birimlere aşağıdaki yazıyı gönderdim cevap gelmiyor ve cevabı çok fazla bekleyen var. Sizin cevabınızı facede atmak istiyorum. DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ VE İLGİLİ ÇALIŞANLARI SAYGI İLE SELAMLIYORUM.

Hocalar Müslümanlara şöyle sesleniyor. Bir müddet cehennemde kaldıktan sonra muhakkak cennete gireceksiniz. Ve hangi Müslüman sorsam; “herkes günah işliyor ama kalbinde küçük bir hardal tanesi kadar iman olan cehennemde suçunu çektikten sonra muhakkak cennete girecektir.” diye biliyor ve günah işlemeyi basit bir şey zannediyorlar.

Diyanet işleri başkanlığının bu konuya açıklık getirmesi gerekir.

Oysaki hesap günü tektir Rabbim iki tane hesap günü vermedi. O gün kıyamet günü kim nereye gidecekse yolu ayrılacak. Ve cehenneme giden cehennemde cennete giden cennette ebedi kalacaktır deniyor net ve açık bir şekilde KURANI KERİMDE. Hocalar bakara 80 . Ayet yahudilere söylenmiş deniyor bu bir rivayet. ve gerçek olsa idi kuranda farklı 49 yerde cehenneme giden cehennemde cennete giden cennete ebedi kalacaktır denmez, bu söz tekrar edilmezdi.

Bu durum için kalıcı, İslam alemine örnek olacak bir yazının tarafıma gönderilmesini rica ederim. Kuran son dinin kitabı ve rehberidir. Tüm zaman ve alemlere gönderilmiştir. UZAY ÇAĞINADA ÇIKSAK BAŞKA KİTAP REHBER VE DİN GELMEYECEK. Her çağa ve zamana uyumludur. Herkese seslenmektedir.

Bu söz yahudiler içindir rivayetini zaten, kuranı kalp gözü ile dikkatli okursanız net ve açıktır. Bu yorumun yanlış olduğu düşünüyorum. Din ve emirler rivayetle değil tek ve dosdoğru yazılan KURANI KERİMDE cahil bir çocuğun bile anlayabileceği basit ve sadelikte açıklanmıştır.

Hesap günü tektir. Cehennem bir imtihan ya da bir tekamül yeri değildir. İnsan dünya hayatında iken imtihana ve tekamüle tabidir. Öldükten sonra herşey apaçık görüleceği için bir imtihan durumu ya da cehennemde bir süre vakit geçirdikten sonra nefsin nurlanarak cennete girebilir hüviyete kavuşması gibi bir durum söz konusu değildir. Yanlış mı algılıyor duyularım, beynim ve kalbim?

BU YAZIMI FACEDE 5000 Kişi ile paylaşıyorum cevabınız geldikten sonra, Türkiye geneli 1.050.000 üzeri kişi ile, yurt dışında yaşayan müslümanlardan 100.000 üzeri kişi ile paylaşacağım.

.....

Kuranı Kerimde tam 49 tane ayeti kerime cehenneme gidenlerin sonsuza kadar orada kalacaklarını haber vermektedir.

Ayrıca kitabımızın ne büyük bir mucize olduğunu ispatlayan çok önemli bir ayeti kerime bulunmaktadır. Kitabımız sanki bu gün inmiş gibi, çok büyük bir yanlış yapan bugünün din alimlerine seslenmektedir. Pek çok din alimi kelimeyi şahadet getiren insanların bir süre cehhennemde yansalar bile cennete mutlaka gideceklerini söylemektedir. Halbuki:

2 / BAKARA - 80

Ve kâlû len temessenen nâru illâ eyyâmen ma’dûdeh(ma’dûdete), kul ettehaztum indallâhi ahden fe len yuhlifallâhu ahdehu(ahdehû) em tekûlûne alâllâhi mâ lâ ta’lemûn(ta’lemûne).

Ve (o emaniyyeye tâbî olanlar): “Ateş bize ancak sayılı birkaç gün dokunacak (günahlarımız kadar yanıp cennete gireceğiz).” dediler. De ki: “Allah katından bir ahd mi edindiniz?” (Eğer böyle bir ahd, almışsanız) Allah, ahdinden asla dönmez (Allah'ın ahdinde hilâf olmaz). Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?

2 / BAKARA - 81

Belâ men kesebe seyyieten ve ehâtat bihî hatîetuhu fe ulâike ashâbun nâr(nâri), hum fîhâ hâlidûn(hâlidûne).

Hayır, (sandığınız gibi değil) kim günah kazanmış da hataları kendisini kuşatmışsa; işte onlar, ateş halkıdır ve içinde de devamlı kalacaklardır.

2 / BAKARA - 82

Vellezîne âmenû ve amilûs sâlihâti ulâike ashâbul cenneh(cenneti), hum fîhâ hâlidûn(hâlidûne).

Ve âmenû olup (Allah'a ulaşmayı dileyip), ıslâh edici (nefsi tezkiye edici) amel işleyenler, işte onlar, cennet halkıdır ve içinde (cennette) devamlı kalacaklardır. . NAHL 26-29 ."Ebedi olarak kalmak üzere girin Cehennemin kapılarından! ............

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş