NAMAZ KILMAYANIN BÜTÜN GÜZEL EYLEMLERİ BOŞA MI GİDER?
Pazartesi, 27 Ekim 2014 00:00

NAMAZ KILMAYANIN BÜTÜN GÜZEL EYLEMLERİ BOŞA MI GİDER?

Hocam saygılar. Özel bir şirkette mühendis olarak çalışmaktayım. Adana’dan size yazıyorum. Vakit ayırır da soruma bir cevap verirseniz çok memnun olurum. Allah şimdiden tüm yardımlarınızın kat kat karşılığını versin hocam. Sorum şu ki Hadiste namaz kılmayanın ibadetlerinin kabul olmayacağı belirtiliyor. Kur’ân-ı Kerim’de yapılan zerre kadar iyiliğin bile karşılığının verileceği belirtiliyor. Ara sıra namaz kılan biriyim. Fırsat buldukça Kur’ân okurum. Benim okuduğum Kur’ân, ettiğim dua, okuduğum sure, yaptığım zikirlerin hiç birinden bir sevap alamaz mıyım? Sevabı az mı olur, hiç mi sevap olmaz? Hocam çok çelişkideyim, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler...

Cevap: Okuduğunuz hadisin gerçekten Peygamberin sözü olduğu garantisi yoktur. Peygamber sözü olsa bile amaç insanları namaza teşviktir. Müslüman'ın vazgeçilmezlerinden biri olan namaz dinin direğidir.

Her ne olursa olsun, hiçbir insanın yaptığı iyilik zayi olmaz. Allah her iyiliğin karşılığını verir. Hatta yalnız Müslüman'ın değil, dini ne olursa olsun, hiçbir insanın güzel eylemi boşa gitmez. Yalnız Allah'a iman şarttır. Allah'a inanmayan insanın iyilikleri karşılık bulsa da bu, sadece onun azabını hafifletir ama tümden cehennem cezasını kaldırmaz. Bizim Kur'ân'dan anladığımız budur. Siz ara sıra namaz kıldığınızı yazıyorsunuz. Bu güzel. Ama bütün namazlarınızı kılmaya karar verin ve kılın. Ömür zayi olmasın. Allah'a ibadet ömrü bereketlendirir ve hayata anlam katar. İbadet ruhun gıdasıdır. Namaz o kadar zor değildir. Sabahı kılarsınız. Öğle ile ikindiyi birlikte, akşam ile de yatsıyı birlikte kılabilirsiniz. Böylece günde hiç değilse üç defa Allah ile iletişim kurarsınız. Bu da gönlünüze huzur verir. Kul Allah'a bir karış yaklaşsa Allah kula bir kulaç yaklaşır. Kul Allah'a yürüyerek gitse Allah kula koşarak gelir. Selâmlar.