GUSÜL HASTALIĞI PDF 
Pazar, 26 Ekim 2014 00:00

GUSÜL HASTALIĞI

Merhaba hocam öncelikle ben yaklaşık bir buçuk yıldır psikolojik tedavisine devam etmekte olan obsesif kompulsive bozukluk hastasıyım. Söz konusu hastalığın bende nüksetmesi gusül abdesti sırasında olmakta genellikle. Özellikle gusül abdesti almak için niyet ederken çok affedersiniz aklıma müstehcen şeyler geliyormuş hissine kapılıp orgazm olduğumu sanıp tekrar tekrar niyet ediyorum ve bu yüzden artık gusül abdesti almak cok zor geliyor bana. Orgazm olmadığımı bildiğim halde tekrar tekrar niyet edip bir türlü başlayamıyorum abdestime. Bu yüzden de günlük temizliğimi yerine getiremiyorum ve Allah’ın karşısına böyle çıkmak istemediğim için de O’ndan uzaklaştığımı, Onun da benden artık vazgeçtiğini düşünerek umutsuzluğa kapılıyorum. Tıbbi olarak ilaç yardımı ve psiko terapi almaktayım ama sizin dini konulardaki akla ve mantığa dayalı ve dinimizin en akli yol ve merhametle anlattığınız üslûptan yola çıkarak size danışmak istedim. Çok zorlanıyorum gerçekten. Sürekli toplum içinde olup bu şekilde vesveseye kapılarak temizlik ve ibadetlerimi yerine getirememek beni her şeyden bıkkın bir hale getiriyor. Engin tecrübe ve bilgilerinizle aydınlanmama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, kolay gelsin, iyi çalışmalar diliyorum...

Cevap: Eğer sözümü tutarsanız size yardımım kısa ve öz olacak. Cünüp olduğunuz zaman banyoya girersiniz, güzelce bir duş alıp çıkarsınız. Orgazm oldum, yine yıkanmam gerekir düşüncesine kapılmayın, bu düşünceyi içinizden atın. Gusül alırken orgazm olsanız da normal yıkanıp çıkmanız yeterlidir. Aklınızdan öyle bir şey geçtiyse veya gerçekten orgazm olsanız da bir kere temiz yıkanmanız yeterlidir. İkide birde yıkanıp durmaya gerek yoktur. Boş yere kendinize eziyet etmeyin. Bu düşünce sizin putunuz olmuş. Bu putu kırmaya çalışın. Yıkan da çık, orgazm olsan da çık. Elli defa yıkanacak değilsin. İslam, insanların yolunu daraltmak istemez, açmak, kolaylaştırmak ister. İşte âyet: "Allah sizin için kolaylık ister, güçlük istemez!" Benim verebileceğim cevap bu. Buna rağmen siz yine aynı düşünceleri devam ettirecekseniz benim yapabileceğim bir şey yoktur. Çünkü ben psikiyatr değilim.

Bu okurun cevabı

Allah razı olsun, bu soru aslında sadece kendime kaynak göstereceğim bir vesvese durumu değil, neredeyse herkeste var. Ama bende bu öyle bir durum ki 15 yıla yakındır gusülde yaşarken, şimdi ise son 1 yıla yakındır bir kaza sebebiyle yaşıyorum. Az önce de ikindi namazımı eda edebilmek için Rabbin rızası ve huzuruna durdum ama yine yapamadım. Yayınlayıp yayınlamama hususunda hadsizliğimi bağışlayın, çünkü bir art niyet veya başka bir sebeple ilgili değil, böyle bir sorunun söylem ve niteliğinin ifşası tedirginliği ile ilgiliydi. Dileğim ve duam şudur ki, sizinle bir araya gelip dede mahiyetinde yüreğimde inancını İslâm'la içten benimseyebilen bir kişinin öğreti ve önerilerine uymak, bu anlamda ve her anlamda inancımın felahı olur. Kitaplarınızın çoğu elimde mevcut, bu hissiyatın taşıdığı saadet-i ebediye yeter bana. Selâm ve saygı ile.

Cevabım: Teşekkür eder, Allah'ın size gönül huzuru ve feyiz vermesini dilerim.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş