NAMAZ VE DUA PDF 
Pazar, 28 Eylül 2014 00:00

NAMAZ VE DUA

Selâmünaleyküm hocam, önce tşk ederim; sizin sayenizde namazlarımı şükür kılıyorum, rabbim bir daha beni O’na ibadet etmekten mahrum etmesin! Ya hocam konuşma zorluğu çeken, namazı nasıl kılar, napmalı? Bir de hocam tahiyyatın yerine rabbena rabbenağfır lî’yi okusam olur mu? 3. sorum hocam namaz sonrası bir duanız vardı dua mecmuasında Allahım senden iyiliklerin hepsini isterim şimdikinin de gelecekten de buradan itibaren yazar mısnız? Son sorum ben 4444 salaten tefriciye cekecem dilek için gücüm yetmiyor, napmalıyım çok sorum oldu ama kusura bakmayın,

Cevap: Namazını kıl. Konuşma zorluğu çeken kolayına gelen duayı okur. Allah kulunun içine bakar, ağızdan çıkan kelimelerden çok içte taşınan düşünce önemlidir. Namazdan sonra okunacak duaları Dua Mecmuası adlı kitabımdan öğrenebilirsiniz. İstediğiniz dua ve çevirisi şöyledir:

Na­mazın so­nun­da o­ku­na­cak bir du­â:

"Allahumme innî es’eluke mine’l-hayri kullihî ‘âcilihî ve âcilihî mâ ålimtu minhu ve mâ lem a‘lem. Ve e’ûzu bike mine'ş-şerri kullihî ‘âcilihî ve âcilihî mâ ålimtu minhu ve mâ lem a‘lem. Ve es’eluke min hayri mâ seeleke åbduke ve rasûluke Muhammedun sallAllahu åleyhi ve sellem ve esta‘îzuke min muste‘âzi åbdike ve rasûlike Muhammedin sallAllahu åleyhi ve sellem ve es’eluke mâ kadayte lî min emrin en tec’ale ‘âkıbetehû ruşden bi-rahmetike yâ erhame’r-râhimîn."

Ma‘nâsı: "Allahım! Senden bildiğim ve bilmediğim, şimdi ve gelecekte vuku bulacak her türlü iyiliği isterim; bildiğim ve bilmediğim, şimdi ve gelecekte vuku bulacak her türlü şerden sana sığınırım. Senden cennet ve cennete yaklaştıran söz ve eylemi lütfetmeni niyaz ederim. Kulun ve rasûlün Muhammed(s.a.v.)’in senden istediği hayrı dilerim. Kulun ve rasûlün Muhammed (s.a.v.)’in sana sığındığı kötülüklerden sana sığınırım. Benim için yazdığın her şeyin sonunu iyi yapmanı dilerim. Ey merhametlilerin merhametlisi! Rahmetinle dileğimi yerine getir."

4444 kere okunacak bir dua yoktur. Salat-ı Tefrîciyye de uydurmadır. Sen bütün gönlünle Allah'a yönel, ne istiyorsan O'ndan iste. Allah gönülden kendisine yalvaran kullarını mahrum bırakmaz.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş