İLÂHÎ BİR RÜYA
Pazar, 14 Eylül 2014 00:00

İLÂHÎ BİR RÜYA

Hocam merhaba, iyi çalışmalar. Öncelikle söyleyeyim, içim iman dolu fakat ben pek ibadet eden bir insan değilim, yeri geliyor yaptığım şeyler için utanıyorum, ağlıyorum ama buna rağmen bir türlü ibadet etmedim. Dün gece rüyamda Allah’ı gördüm, rüyam şudur:

Rüyamda bir evin salonunda bir koltukta oturuyorum ve yanımda 2 tane şeytan var, yani şeytan olduklarını sandığım 2 kişi var, bana diyorlar ki; ''Ne dersen de, ne yaparsan yap biz hep duyuyoruz, görüyoruz.' ve bana bir şeyler anlatıyorlar. Onlar anlattıkça ben de ''Aa evet, geçen gün arkadaşımla yalnız konuşurken pencerenin arkasında 2 kişinin gözlerini görmüştüm, demek ki onlar sizdiniz'' diyorum. Ve bana ''Artık sen bizim kontrolümüzdesin, hep seni takip edeceğiz'' diyorlar, onlar öyle diyince ben çok korkuyorum ve müzik şeklinde kelime-i şahadet getiriyorum sürekli, 3-4 defa kelime-i şahadet getirdikten sonra yine müzik gibi Fatiha suresini sürekli okuyorum. Hocam müzik şeklinde diyorum çünkü hani Kur'ân falan okunurken müzik gibi, ezgi gibi okurlar ya aynen öyle okuyorum Fatiha Suresini ve şeytanın yüzünün beline kadar düştüğünü görüyorum ama şeytan buna rağmen inanmıyor ve 'Gördün mü ne yaparsan yap bizi etkilemez'' diyor ama ben eridiklerini görüyorum. Sonra oradan hızla kaçıyorum ve rüyamın bundan sonrası çöl gibi bi yerde geçiyor, iki adet göz görüyorum ve o kadar huzur dolduğumu hissediyorum ki, bir ses duyuyorum 'İşte kendin de gördün, dua ederek nasıl da yaktın onları, benden kaçmana gerek yok ben cenneti sizler için yarattım' diyor ses. Ve bir kapıdan içeri giriyor, ben de koşuyorum o kapıya ve çok kalabalık bir grup bana bakıyor içeride, diyorlar ki 'Bakın arkadaşlar bu çocuk Allah'la konuştu, gelin hepiniz bakın' o an hepsi bana bakıyor. Ben çok utanıyorum, kaçıyorum tekrar kapıdan çıkıp. Yine o sesi duyuyorum ve iki tane göz gördüğümü hissediyorum ama ne konuştuğumu hatırlamıyorum. Rüyam budur hocam mânası, anlamı, yorumu nedir, çok merak ediyorum, teşekkür ederim.

Cevap: Evlâdım, rüyan son derece ilginç. Şeytan dediğin şey senin nefsindir, nefsin seni Hakk'a ibadetten uzak tutmaya çalışıyor. Ama Kur'ân okuman ibadete yönelmendir. Çünkü Fatiha namazın her rek'atinde okunan bir Kur'ân suresidir. Onu okuyunca şeytanlar erimeğe başlıyor. Burada size deniliyor ki şeytanın saldırısından, çullanmasından kurtulmak istiyorsan namaz kıl, ibadetlerini ihmal etme. Bir kere namaz kılmaya başladın mı artık bırakamazsın. Ayrıca Allah size yakınlığını, sesini duyurmak şeklinde göstermiştir. Gerçi duyduğun o ses, bizzat Allah'ın sesi değildir ama O kendi zatının düşüncesini size bir ses şeklinde yansıtmıştır. Demek ki Allah sizi seviyor ve sizi kendisine yöneltmek istiyor. O'na yönelmenin yöntemi de Peygamberinin getirdiği din kurallarını yerine getirmektir. Size olan İlahî teveccühün kadrini bilin, bunu boşa çıkarmayın. Tavsiyem budur. Allah hep sizinle beraber, yar ve yardımcınız olsun.