KIZIMI GÖREBİLECEK MİYİM? PDF 
Cuma, 12 Eylül 2014 00:00

KIZIMI GÖREBİLECEK MİYİM?

Selâmünaleyküm hocam, benim kızım sekiz ay önce trafik kazasında vefat etti. Öbür dünyada kavuşacak mıyım kızıma hocam? Cevaplarsanız mutlu olurum. Allah razı olsun...

Cevap: Eylemleriniz birbirine uygun ise elbette kavuşursun kızına. Ama farklı ise Allah bilir. Herkes kendi karakter yakınıyla beraber olur ve herkes sevdiğiyle beraber olur. Ahiret ahvalini, içyüzünü de Allah'tan başka kimse bilmez. Kızını rüyada görüyorsan, ahirette de görürsün. Çünkü rüya, ruhun kısmen bedenden ayrıldığı durumdur. Ama ölüm, ruhun tamamen bedenden ayrılıp serbest kaldığı durumdur. Ruh nasıl rüyada sevdiklerini görüyorsa âhirette daha mükemmel görür. Çünkü beden örtüsünden kurtulmuş, beden perdesini atmıştır. Her şey apaçıktır ruh gözü önünde.

Kur'ân-ı Kerîm, doğru düzgün mü'min ve Müslüman insanların en yüksek cennetlerde ağırlanacaklarını, babalarından ve çocuklarından salih (iyi) olanların da kendileriyle beraber olacağını vurgulamaktadır:

"19- Rabbinden sana indirilenin hak olduğunu bilen kimse, (bunu kabul et­meyen) kör gibi olur mu? Ancak sağduyu sahipleri öğüt alır.20- Onlar, Allah'ın ahdini yerine getirirler ve antlaşmayı bozmazlar.21- Ve onlar Allah'ın bitiştirilmesini istediği şeyi bitiştirirler. Rablerine karşı saygılı olur ve en kötü hesaptan korkarlar.22- Ve onlar Rablerinin yüzünü (rızasını) arzu ederek (nefsin gü­cüne giden şeylere) sabre­derler; namazı kılarlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık olarak (hayır yoluna) harcarlar ve kötülüğü iyilikle savarlar. İşte şu yur­dun sonucu onlarındır: 23- (Onlar) Adn cennetlerine girerler. Babalarından, eşlerinden ve çocukla­rından iyi olanlar da kendileriyle beraber olur. Melekler de her kapıdan yanla­rına varırlar: 24- 'Sabretmenize karşılık selâm size, yur­dun sonu ne güzel!' (derler)." (Ra'd: 19-24)

" 7- Arş'ı taşıyanlar ve onun çevresinde bulunanlar, Rablerini överek tesbîh ederler. O'na inanırlar ve mü'minler için (şöyle) mağfiret diler­ler: 'Rabbimiz, Sen rahmet ve bilgi bakımından her şeyi kapladın. Tevbe edip senin yoluna uyanları bağışla, onları cehennem azâbından koru!' 8- 'Rabbimiz, onları ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından iyi olan kim­seleri onlara söz verdiğin Adn cennetlerine sok. Şüphesiz, üstün olan, hü­küm ve hikmet sâhibi olan sensin sen!' 9- 'Onları kötülüklerden koru. O gün Sen, kimi kötülüklerden korur­san ona acımışsındır. İşte büyük başarı budur'!" (Mü'min: 7-9)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş