CUMA HUTBESİ VE KURBAN SORUNU *** BU DA BÖYLE BİR SORU
Salı, 09 Eylül 2014 00:00

CUMA HUTBESİ VE KURBAN SORUNU

Muhterem Hocam

Saygı ve selamlarımı sunar, Allahtan sıhhatli bir ömür dilerim. Muhterem Hocam. Bugünkü cuma hutbesinde Camimizin İmamı, Kurban kesmenin Hanefilerce Vacib olduğunu, Peygamberimiz (s.a.v.) in veda hutbesinde 100 koyun kestirdiğini, hatta bunların 63 ünü kendisinin kestiğini, kalan37 sini de Hz. Ali (R.A.) kestirdiğini söyledi. Bunlar benim aklıma pek yatmadı. Doğruluğuna sizin vereceğiniz cevapla karar vereceğim. Tekrar sonsuz saygılar sunar, Allaha emanet olun, derim...

Cevap: Böyle bir rivayet Müslim'de var ama rivayette koyun değil, deve geçmektedir. Rivayete göre Peygamber kendi eliyle altmış deve kesmiş, geride kalan kırk deveyi de Hz. Ali kesmiş. Rivayet böyle. Bir kere bu rivayet, normal kurban bayramı kurbanı değil, hac kurbanı hakkındadır. Yoksa kurban bayramında Peygamber belki bir bayramda kesmiş olabilir ama öyle her bayramda kurban kesmediği gibi Dört halifenin hiçbiri de kesmemiştir. Kurban kesmek Hz. İbrahim'den kalma bir sünnettir. Vacib falan sözleri uydurmadır. Bu bir.

İkincisi Peygamber'in kendi eliyle altmış deve kesmesi akıl ve mantığın alacağı bir şey değildir. Peygamber kasap mıydı ki, altmış deve kessin. Bir kere altmış deve ne kadar zamanda kesilir? Herhalde bir deve kesmek yarım saati alır. Altmış deve için en az 30 saat harcamak gerekir. Yani bir gün ve gece de yetmiyor. Demek Peygamber hiç durmadan 30 saat deve kesmekle uğraşmış ha? Peygamber sıradan bir insan değil, kasap hiç değil, Allah'ın Elçisi ve aynı zamanda Devlet Başkanı. Peki, ashabı ona böyle bir zahmet verdirirler mi? Şaşarım bu adamların aklına. Bunlar hep uydurmadır kardeşim uydurma. Altmış deve ne demek/ Bir servet. Bu kadar hayvan telef edilebilir mi? Ne diyeceksin işte dinimiz böyle uydurmalara belenmiş. Bu kurban işinde Diyanetin, kursların, sözün ona hayır derneklerinin, hasılı din adına para ve mevki kazanma peşinde olanların çok büyük çıkarı vardır. Onun için bugün vacib diyorlarsa belki bir iki yıl sonra farz da derler. Çıkar için her şey yapılır. Selamlar.


 

BU DA BÖYLE BİR SORU

Peki hocam madem köpek haram evde olması, Kıtmir niye cennete ???

Cevap: Evvela ben haramdır, demedim. Onu siz söylüyorsunuz. Sorulan soruya cevap verdim. Köpek besleme konusunda İslâmî âdabı anlattım. Siz ise yazının ruhunu anlamadan itiraz ediyorsunuz. "Madem haram, Kıtmir neden cennette?" diyorsunuz. Kıtmirin cennete olduğunu kim söyledi? Kur'ân'da öyle bir ifade yok. Kaldı ki elbette cennette kuşlar da var, kediler de, köpekler de, balıklar da. Güller, çiçekler de. Öyle olmasa zaten oraya cennet denilir mi? Köpeğin evde beslenmesi ayrı bir şey, bahçede beslenmesi ayrı. Eğer kıtmir, sizin dediğiniz gibi cennette ise güzel ya, siz kendiniz söylüyorsunuz, demek ki kıtmirler evde değil cennette beslenir. Cennet bahçe demektir, ev demek değil. Anlatabildim mi hanımefendi?